6 lietas, ko jāpagūst izdarīt jūnijā
2010. gada 15. jūnijs, 11:08

6 lietas, ko jāpagūst izdarīt jūnijā

Jauns.lv

Saulains rīts, kas atmodina smaidu... Gara puķaina kleita... Veldzējošs kokteilis draudzeņu kompānijā... Vārtīšanās rīta rasā... Zvaigznes, krītošas... Bizbizmārīte, kas uzlaidusies uz degungala... Ķer un baudi izjūtas, ko dāvā jūnijs!

KO nepalaist garām?

Tu nedrīksti izšķērdēt saulainās dienas, dirnot mājās pie televizora. Lai tā negludinātā veļas kaudze pagaida – gan jau neaizbēgs. Vasara domāta tam, lai socializētos! Spilgtas emocijas, jauni iespaidi, patīkama komunikācija – tās ir jūnija garšvielas. Kad jūsu klasei pēdējo reizi bija salidojums? Uzrīko to! Vai tiecies ar draudzenēm. Svētki jārīko pašai! Sapucējieties, iedzeriet pa kokteilītim un dodieties uz ilgi gaidīto pasākumu – filmas „Sekss un lielpilsēta 2” seansu.

KO aizsākt?

Ja gribi ko mainīt dzīvē, sāc tūlīt. Maini attieksmi un ieradumus. Šķita, kas tur grūts – uzsmaidīt nejaušiem garāmgājējiem? Bet kuriem? Viens, ar skatienu ieurbies asfaltā, paskrien garām, otrs šķiet tik augstprātīgs, ka bail, ko padomās, trešais varētu būt no tiem, kas izsmies, nospriedīs – tā gan „ar putniem”. Vai nav vienalga? Pamēģini pasmaidīt pretimnācējam un iepazīsi to svētlaimi, kādu saņem, kad tev atsmaida! Turklāt tavs smaids ir vienkāršākais un ekonomiskākais veids, kā labi izskatīties, jo tas piepilda seju ar iekšējo starojumu, aizēno vaibstu trūkumus un padara jaunāku.

KO uzdāvināt sev?

Vienu dienu! Uzdāvini sev vienu dienu, kurā nodarboties tikai un vienīgi ar sevis lutināšanu. Izpeldies vannā, kurai pievienots dabisks skrubis – jūras sāls. Āda kļūs gludāka, svaigāka un „atvērtāka” iedegumam. Ieslēdz relaksējošu mūziku vai pat diskā ierakstītas kaiju klaigas, kas radīs sajūtu, it kā tu atrodies pie jūras. Ļaujies mieram un domu plūdumam. Savukārt pēc vannas liec uz sejas kādu dabīgu masku, piemēram, no svaigām zemenēm vai gurķa. Kad būsi sevi sakārtojusi ārēji, vari pieķerties arī iekšējai sakārtošanai – meditācijai. Katram jau tā ir sava – pastaiga  pļavā, saulrieta baudīšana, ieniršana grāmatā...

KO vilkt?

Vai esi paguvusi jau „iekāpt” jaunā vasaras garderobē? Holivudas zvaigznes gluži kā trakas šosezon „metušās” uz balto vai miesaskrāsu. „Grammy” balvas pasniegšanas ceremonijā teju katra otrā daiļava bija tērpusies baltā, līdzīgi arī Kannās. Krāsas nāk un iet, bet baltais – elegances un vienkāršības simbols – no modes skatuves nepazūd. Baltais – tas ir jaunais melnais, bez kura šajā karstajā vasarā (tādu tiešām sola) neiztikt. Kontrastējot ar brūni nosauļoto augumu, sniegbaltā kleitā jutīsies un būsi žilbinoša.

KO ēst?

Ēdot zemenes, laiks apstājas – tā senāk runāja. Šis ir īstais brīdis pārslēgties uz veselīgu uzturu. Nu jau ir gatavas pirmās Latvijas zemenes. Ar tām jānašķojas, cik spēka. Apēd 16 ogas, un C vitamīna dienas deva saņemta! Bet pirms vēl zemenes nav sārtuma pilnbriedā, izmanto visu, kas dārzā jau izaudzis. Piemēram, sajūti Vidusjūras smaržu, pagatavojot tradicionālos grieķu salātus. Četrām personām būs nepieciešami trīs tomāti, viens gurķis, sīpols, divi zaļie saldie pipari, 180g Fetas siera, 100 ml piena, 200g olīvas bez kauliņiem, 125g olīveļļas, 60ml vīna etiķa, malti pipari, sāls un oregano. Tomātus, gurķus, piparus sagriez šķēlītes, sieru noskalo caurdurī, 10 – 15 minūtes izmērcē pienā, vēlreiz noskalo un sagriez kubiņos. Visu liec traukā un pievieno pārējās sastāvdaļas, tostarp olīveļļas un vīna etiķa maisījumu (ko iegūsti sablendējot). Lai labi garšo!

KO mainīt?

„Mēs ar vīru sapratām, ka patiesībā izniekojam savu brīvo laiku,” nesen atzina draudzene un paziņoja, ka tā vietā, lai bezjēdzīgi brīvdienās kaut kur brauktu un „nosistu” laiku, izlēmusi turpmāk rūpīgi izplānot, kā to piepildīt ar saturu. Kā to neizšķērdēt, bet izbaudīt! Vasara ir labākā iespēja, lai izrautos no rutīnas. Ir tik daudz variantu, kā atpūsties gan tepat, Latvijā, gan „kaimiņos”. Pāris dienas Igaunijas Sāremā salā spēs raisīt ne par matu sliktākus iespaidus, kā nedēļu gara atpūta siltajās zemēs. Meklē variantus, kā dzīvot interesanti!

kasjauns.lv / Foto: Bulls Press, LETA, publicitātes foto