Dzīvesstils
2011. gada 24. martā, 15:21
Vai tiešām var novājēt, ēdot greipfrūtus?
Greipfrūts ir apelsīna un pampelmūzes krustojums (pampelmūze un greipfrūts nav viens un tas pats!), ar salīdzinoši niecīgu barības vērtību, toties bagātīgu minerālvielu klāstu, sevišķi magnēziju un kalciju, kā arī vitamīniem.
Ar greipfrūtu pietiek dienas C vitamīna devai. Auglis ir gatavs, ja, piespiežot ar pirkstu, miziņa padodas, bet ja uz tā ir brūni plankumi, auglis ir pārgatavojies. Greipfrūtus ēd vienus pašus, no tiem gatavo augļu salātus, saldas un pikantas mērces, sulas, kokteiļus, tos pievieno arī sāļiem salātiem un gaļas ēdieniem.
Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock