Riga Fashion Week: 1. un 2. dienas modes kolekcijas
2011. gada 2. novembris, 17:15

Riga Fashion Week: 1. un 2. dienas modes kolekcijas

Jauns.lv

No 27. līdz 30. oktobrim Rīgā jau 15. reizi notika tradicionālā Rīgas modes nedēļa. 15 sezonu laikā organizētas 300 modes skates ar 50 vietējo un 100 ārzemju modes mākslinieku dalību.

RIGA FASHION WEEK programmu veido ne tikai dizaineru kolekciju prezentācijas modes skašu veidā, bet ir arī vesela dažādu pasākumu virkne – izstādes, konkursi, ballītes u.c. pasākumi, kuri ir RFW neatņemamā daļa, un kuri ir vērsti uz apmeklētāju izglītošanu modes jomā, kontaktu dibināšanu un izklaidi.

RFW atklāšanas pasākumā, 27. oktobrī, RFW oficiālajā klubā Cooyote Fly notika jauno modes dizaineru konkursa fināls ABSOLUT MODE SHOW. Četri konkursa finālisti – Iveta Vilne, Renāte Vītola, Daiga Zvirgzdiņa un Līva Ķauķe-Saule – prezentēja savas konkursa kolekcijas, kā arī vienu tērpu avangarda stilā Inspired by Absolut, kuru demonstrēja Latvijā populāras personības – Ieva Adamss, Markus Riva, Ksenija Sundejeva un Rihards Lepers. Līva Ķauķe-Saule par labāko kolekciju saņēma balvu no Baltijas modes federācijas – iespēju piedalīties profesionālajos modes pasākumos. Par labāko ABSOLUT tērpu Iveta Vilne saņēma speciālo balvu, braucienu uz ABSOLUT dzimteni – Zviedriju, kā arī iespēju iegūt modes un dizaina pieredzi.

RFW ietvaros bija atklātas fotoizstādes, kuras vēlāk būs atvērtas arī visiem interesentiem. Modes dizainere Sarmīte Ostaņeviča organizēja modes fotogrāfiju izstādi Urbānā Renesanse, kas tapusi sadarbībā ar fotogrāfi Aigu Rēdmani, un kuras atklāšana notika Rīgas modes nedēļas ietvaros, 27. oktobrī muzikālajā teātrī Ginger & Fred. Plašākai publikai izstāde būs pieejama līdz 7. novembrim.

Ilya Bulichev Jeans (Latvija)

Īsts kovbojs savā skarbajā ikdienā varēja paļauties tikai uz savu uzticamo zirgu, drosmīgo sirdi un ar laiku pārbaudītiem džinsiem - džinsiem, ko ir saražojis labākais meistars visā apkaimē; džinsiem, kas tika šūti no augstākās kvalitātes denim auduma, mazgātiem ar akmeņiem, izžāvētiem zem svilinošiem saules stariem, sašūtiem ar rupjiem diegiem un nostiprināti ar metāliskām kniedēm. Mūsdienu kovboji ir nomainījuši zirgus pret motocikliem un mežonīgo dabu - pret pilsētu akmens džungļiem. Taču savā ikdienā joprojām paļaujas vien uz savu drosmīgo sirdi un ar laiku pārbaudītiem džinsiem.

Marthideas - Mārtiņš Pūpols (Latvija)

Mārtiņš Pūpols studēja prestižajā Istituto Marangoni Milānā. Apguvis modernu pieeju biznesam un guvis personisko pieredzi, sadarbojoties ar pasaules vadošajiem zīmoliem, dizaineris atgriezies Latvijā, lai uzsāktu darbu modes un brendinga jomā. Mārtiņa Pūpola ģimenes modes tradīcijas ir veidojušās kopš 1920. gada. Tās aizsāka viņa vecvecmāmiņa, elegantu vakartērpu meistare Anna Alīda Sams. Ģimenes tradīciju iedvesmots un apguvis itāļu pieeju modes biznesam, Mārtiņš izlēmis turpināt attīstīt modes namu MARTIDEAS. Dizainera sirdslieta ir vakartērpi, kuri tiek veidoti, ieturot modes nama tradīcijas, izmantojot kvalitatīvus audumus, modernus griezumus, smalkus izšuvumus un mežģīnes.

TDaniell (Latvija)

TDaniell ir jaunais ekskluzīvo aksesuāru un adīto apģērbu zīmols. Īpaša uzmanība tiek veltīta materiālu kvalitātei: apģērbi tiek ražoti no kašmira, zīda un vilnas. TDaniell kolekcijā ir tādu laikmetu un stilu apvienojums kā itāļu gotika, viegls granžs un agrā renesanse.

SockBox (Latvija)

SockBox provocējoši jutekliskā zeķu kolekcija “Film Noir” radīta, iedvesmojoties no Holivudas zelta laikmeta gangsteru filmām. Tajā apvienota Marlēnas Dītrihas seksualitāte ar Grētas Garbo juteklisko noslēpumainību, akcentējot par sevi pārliecinātas un stipras sievietes skaistumu. Šī sieviete nebaidās būt nolaupīta un pamesta nekurienes vidū, jo viņa skaidri zina, ka vienmēr un visur, riepām kaucot, un lodēm spindzot gar ausīm, viņai pakaļ ieradīsies Liktenīgais vīrietis un nogādās viņu drošībā. Katrs SockBox jaunās pavasara/vasaras kolekcijas zeķu pāris ir kā mākslas darbs, kuru papildina ar rokām darināti aksesuāri no pusdārgakmeņiem, pērlēm un kristāliem. Tajā dominē izsmalcināti zeķturi un mežģīņu zeķes ar greznām samta lentēm un dabīgā zīda ziediem. Kolekcijas melno toņu greznība tiek glabāta kā noslēpums, kas tiek atklāta visā tās krāšņumā vien aiz guļamistabas durvīm, izceļot kailas sievietes ķermeņa skaistumu.

Paldies Perwoll par atbalstu!

Pastaiga.lv / Foto: Arkādijs Gluhihs, Marks Ļitvjakovs, Ieva Meļko