Valentīndienas gaidās: 5 ēdieni seksapīla veicināšanai

Valentīndienas gaidās: 5 ēdieni seksapīla veicināšanai

Jauns.lv

Prieks par dzīvi un sevi un ķermenis, kas pabarots ar visu vajadzīgo, lai bagātīgi ražotu dzimumhormonus, ļaus katram un katrai starot mīlestībā. Svarīgi būtu nemocīt ķermeni ne ar liekiem produktiem, ne ar smagām domām, bet iepriecināt ar ēdieniem, kas raisa prieku.

Valentīndienas gaidās: 5 ēdieni seksapīla veicināš...
Karaliskā omlete nodrošina ar olbaltumvielām, sātu visai dienai, vitamīniem un garšas baudījumu.
Karaliskā omlete nodrošina ar olbaltumvielām, sātu visai dienai, vitamīniem un garšas baudījumu.

Brokastu omletē apvienots olas dzeltenumā esošo vitamīnu spēks, sīpolos un tomātos esošie antioksidanti. Olbaltumvielām bagāts un ilgu sāta sajūtu nodrošinošs ēdiens. Karaliski garšīgs, miesu un garu priecinošs. Otrajām brokastīm sildoša ingvera tēja – laba gan ka afrodiziaks, gan apetītes savaldīšanai un veselīgu vielmaiņu un hormonu darbību veicinoša. Pusdienas vieglas, bet garšas sajūtās ļoti krāsainas un līdz ar to sātīgas. Arī vitamīniem un antioksidantiem bagātas. Ikru sirsniņas un šampanietis vakariņās, bet pēc tam mielošanās ar banāniem un zemenēm šokolādē – tas raisa fantāzijas un ne tikai!

Brokastīs: karaliskā omlete

Nepieciešams:

3 olas

1 sīpols

2 tomāti

Sāls, malti melnie pipari

Eļļa cepšanai

Zaļumi

Gatavo:

Griež ripiņās sīpolu un tomātus. Uz pannas liek cepties sīpolu un tomātu ripiņas. Kad tās apcepušās no vienas puses, griež uz otru pusi, pārkaisa ar pipariem, sāli un pārlej ar sakultām olām, kurām pievienotas 3 ēdamkarotes ūdens un šķipsniņa sāls. Cep, līdz masa sarecējusi. Pārkaisa ar zaļumiem. Ļoti labs brokastu ēdiens pretnovecošanas diētā.

Ingvera tēja – sildošs baudījums ēdienreizes vietā.
Ingvera tēja – sildošs baudījums ēdienreizes vietā.

Sastāvdaļas

Apmēram 10 grami svaiga ingvera

Viens apelsīns

 ēdamkarote medus

300 mililitri ūdens

Šī tēja sildīs, veicinās sāta sajūtu un seksualitāti.

Gatavo

Uzvāri puslitru ūdens, tajā iegriez apmēram vienu šķēlīti ingvera. Kad tēja nedaudz padzisusi, pievieno karoti medus un viena apelsīna sulu. Ingvera tējā ietilpstošās garšvielas aktivizē gremošanas fermentus, veicina kuņģa sulas izdalīšanos un novērš vēdera pūšanos. Ingvers rada siltumu un aktivizē vielmaiņu, tā sakne satur ēterisko eļļu, kuras komponenti (gingerols, saogals) piešķir īpaši asu piegaršu. Abas vielas organismā stimulē asinsriti, kā rezultātā organismā tiek veicināta vielmaiņa. Ingverā esošās vielas palīdz izvadīt no organisma dažādus toksīnus

Pikantā biešu zupiņa – sajūtu un vitamīnu spridzeklis.
Pikantā biešu zupiņa – sajūtu un vitamīnu spridzeklis.

Šī zupiņa ir drusku netradicionāla, bet izcili garšīga, veselīga – labi palīdz otrā dienā pēc iedzeršanas, kad sāk atgriezties apetīte, sildošs un pašsajūtu uzlabojošs ēdiens saaukstēšanās nomocītajiem vai vienkārši viegli un forši pēc izplosīšanās ārā pa sniegu. Atdod dzīvei īsto garšu mirkļos, kad viss sāk šķist pelēcīgs un gaudens.

Sastāvdaļas

Saldētais biešu zupas maisījums

vidēja lieluma sīpols,

pāris ķiploku daiviņas vai atbilstoši ķiploku pārslas,

50 gramu augu eļļas,

kaltēts vai/un svaigs timiāns

3 lauru lapas

 sarkanie pipari

2 ēdamkarotes tomātu mērce vai laba kečupa

Pasniedz ar krējumu, kuram pārliek svaigu timiāna zariņu.  

Grauzdiņiem 4 šķēles baltmaizes vai graudu maizes, nedaudz eļļas, garšvielas, sāls.

Gatavo:

1.    Ieliek uz pāris minūtēm mikroviļņu krāsniņā saldēto zupu ar visu maisiņu – lai atkūst un nedaudz sasilst.

2.    Katlā lej eļļu (pāris ēdamkarotes) un liek karsēties. Vēlams izmantot katlu ar biezo dibenu - tas silst lēnām.

3.    Eļļā iemet trīs lauru lapas arī krietnu šķipsniņu timiāna un citas garšvielas.

4.    Sīpolu jātīra un jāsagriež ātri, lai timiāns un laurlapas nesāk palikt brūnas. (var sildīt uz mazāku jaudu, tad process būs lēnāks un smaržīgāks)

5.    Pievieno ķiploku pārslas vai sagrieztu notīrītu ķiploku.  

6.    Pievieno sīpolus un apcep, līdz tie kļūst nedaudz zeltaini.  

7.    Pievieno tomātu mērci. Izmaisa kārtīgi. Turpina karsēt.

8.    Pievieno atkausētos dārzeņus. Apmaisa, kādu mirkli pakarsē un pielej jau iepriekš tējkannā uzvārītu ūdeni (lai ātrāks process)

10.    Uzliek vāku un atstāj vārīties uz mazākās liesmas.

11.    Kamēr zupa vārās, uzliek karsēties sausu pannu un 4 maizes šķēles (baltmaize, graudu) sagriež šķērseniski apmēram centimetru biezos salmiņos. Liek uz sakarsētas pannas. Pa virsu maizītei uzkaisa garšvielas – timiānu, sarkanos piparus, timiānu, ķiplokus.  Virs maizītes un garšvielām pārlaista nedaudz eļļas – 1 – 2 ēdamkarotes -  cenšoties to darīt ātri un vienmērīgi, lai smalkā strūkliņā trāpa garšvielām un iesūcas maitē. Kad no vienas puses maizītes jau apgrauzdējušās, tad apmaisa. Turpina grauzdēt uz mazākās liesmas, kamēr zupa gatava.

12.    Nogaršo zupu un pieregulē sāļumu un garšu

13.    Pasniedzu ar krējuma pikuci vidū un tam pārliktu svaiga timiāna zariņu

14.    Grauzdiņus pasniedz atsevišķā trauciņā.

Tad ēd un izbauda – DZĪVEI IR GARŠA!!!!!

 

Ikru sirsniņas – uzmanību – pavedinoši.
Ikru sirsniņas – uzmanību – pavedinoši.

Ikru sirsniņas (Uzmanību, vairo seksualitāti!)

Nepieciešams:

10 šķēles tostermaizes

1 avokado

100 grami svaigā siera

Puse citrona

Sarkanie un melnie ikri

Gatavo:

Ar piparkūku formām no maizes šķēlēm izspied sirsniņas un apgrauzdē cepeškrāsnī. Blenderī sastrādā vienmērīgā masā nomizotu avokado, puscitrona sulu un 100 gramu svaigā siera. Uz apgrauzdētajām sirsniņām smērē avokado masu, uzliec sarkanos (lašu) un melnos (storu) ikrus. Pasniedz ar lielajiem kaperiem, olīvām, laima daiviņām un šampanieti.

Augļi šokolādē – bauda vēlam vakaram.
Augļi šokolādē – bauda vēlam vakaram.

Augļi šokolādes mērcē

Sastāvdaļas

2 personām

2 banāni, 200 grami zemeņu

100 gramu tumšās šokolādes

2 ēdamkarotes saldā krējuma vai ūdens

Gatavo:

Šokolādi salauž gabaliņos un kopā ar krējumu karsē mikroviļņu krāsnī. Kad tā izkususi, to samaisa ar krējumu viendabīgā masā. Augļus ēd, mērcējot šokolādē.

Anda Leiškalne / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva, Shutterstock