Meža sēņu krēmzupa ar riekstiem
Zupu pasniedz karstu, pārkaisi ar palikušajiem riekstiem, katrā šķīvī ieliec apceptās sēnes.

Meža sēņu krēmzupa ar riekstiem

Jauns.lv

Izmanto jebkuras meža sēnes, kas nu ir pieejamas. Priekšroka dodama tām, kas pirms lietošanas nav jāvāra: gailenēm, baravikām, apšu bekām...

Meža sēņu krēmzupa ar riekstiem...
4 porcijas

Gatavošana 35 minūtes

500 g sēņu

1 sīpols

25 g sviesta

pāris zariņu majorāna (ieteicams)

1 kubiņš vistas buljona

100 g lazdu riekstu, viegli apgrauzdētu, samaltu

sāls, pipari

100 ml saldā krējuma

1. Pataupi dažas mazas, glītas sēnītes, bet pārējās sagriez šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriez ripās. Izkausē pannā sviestu un sautē sēnes un sīpolus aptuveni piecas minūtes. Neļauj tiem apbrūnēt.

2. Uzvāri 500 ml ūdens, pievieno majorānu un buljona kubiņu. Liec buljonā sēnes un vāri uz mazas uguns 20 minūtes. Zupu sablenderē vai izberz caur sietu.

3. Liec zupu atpakaļ uz uguns, pievieno riekstus (atstāj vienu ēdamkaroti pārkaisīšanai), sāli, piparus un krējumu. Pataupītās sēnes uz lielas uguns veselas apcep sviestā. Zupu pasniedz karstu, pārkaisi ar palikušajiem riekstiem, katrā šķīvī ieliec apceptās sēnes.

Žurnāls „100 Labi Padomi” / Foto: Imants Ķīkulis