Ar ko atšķiras vienkārša kafija no espreso?
Diemžēl mājās gatavotajai espreso jāsamierinās ar faktu, ka tai nebūs biezo karameļkrāsas putiņu, ko itāļi dēvē par crema un uzlūko par svarīgu kafijas kvalitātes rādītāju.
2012. gada 10. septembrī, 15:42

Ar ko atšķiras vienkārša kafija no espreso?

Jauns.lv

Espresso ir kafijas pagatavošanas veids, kas radies Itālijā, bet nu ir iekarojis kafijmīļu sirdis visā plašā pasaulē.

Ar ko atšķiras vienkārša kafija no espreso?...
To pagatavo šādi:

tasei nepieciešami 7 grami (tējkarote ar kaudzīti) smalki maltas tumši grauzdētas Robustas kafijas un 30 ml ūdens (tam sākotnēji ir jābūt 92–94 grādu karstam).

Kafija nav jāaplej ar verdošu ūdeni, kā mēs esam iecienījuši to darīt ikdienā, bet tai jāsaskaras tikai ar karstajiem tvaikiem, ko garantē vai nu espreso automāti (kafejnīcās, bāros), vai vienkārši lietojama espreso kanniņa (mājās). Diemžēl mājās gatavotajai espreso jāsamierinās ar faktu, ka tai nebūs biezo karameļkrāsas putiņu, ko itāļi dēvē par crema un uzlūko par svarīgu kafijas kvalitātes rādītāju. Tradicionāli espreso pasniedz ar nelielu glāzi ūdens.

Dubultais espresso – divreiz vairāk kafijas uz tādu pat ūdens daudzumu.

Espresso romano – espreso, ko pasniedz ar citrona miziņu (Brazīlijā, lielākajā kafijas ražotājvalstī, espresso jeb moku, kā tur to dēvē, dzer tikai ar šķēlīti citrona).

Espresso correto – Ziemeļitālijā brokastis mēdz beigt ar “koriģētu” kafiju, proti, ar šļakstu grapas, konjaka vai liķiera, piemēram, sambukas.