Ābolu karstvīns. Recepte

Ābolu karstvīns. Recepte

Jauns.lv

Kad ārā ir vēss un gribas vien kārtīgi sasildīties, lieti noderēs glāze karstvīna, kas ne tikai patīkami sasilda un palīdz izvairīties no saaukstēšanās, bet arī rada laimes sajūtu. Karstvīns būtībā ir vienkāršs vīns, kas tiek karsēts un tam tiek pievienotas specifiskas, garšu bagātinošas garšvielas.

Ābolu karstvīns. Recepte...

Jau gadsimtiem ilgi vīns ir bijis iecienīts dzēriens pieaugušo vidū.Viduslaikos karstvīns tika uzskatīts par veselības dzērienu to pozitīvās ietekmes uz veselību dēļ, tāpat arī mūsdienās - ir zināms, ka vīns ir noderīgs aizsardzībā pret sirds saslimšanām, aizsargā mūs no brīvo radikāļu negatīvās ietekmes, darbojas kā antioksidants.

Ir zināms, ka šo dzērienu jau gatavoja Senajā Romā, tas gan bija nedaudz atšķirīgs, tā sastāvā bija zāļu tējas un garšvielas.

Šodien šo dzērienu var nopirkt daudzos veikalos, bet lielāku prieku un baudījumu gūsiet, gatavojot to paši. Jūs ne tikai iegūsiet ārkārtīgi garšīgu un kvalitatīvu dzērienu, bet arī piepildīsiet savu māju ar neaizmirstamu  aromātu!

•    200 g ābolu;

•    Augļu vīns vai sarkanvīns;

•    1 tējk. samaltu mandeļu vai lazdu riekstu;

•    2 pabiezas ābolu šķēles;

•    Cukurs;

•    Šķipsniņa anīsa;

Pagatavošana: 25 min.

Ābolu šķēles apviļā rupjā cukurā un lēni karsē katliņā. Kad cukurs izkusis, šķēles apgriež otrādi, apkaisa ar kanēli un turpina karsēt, pievienojot anīsa šķipsniņu. Turpinot karsēšanu, katliņā ielej vīnu, pievieno piedevas. Gatavu dzērienu caur sietu lej iepriekš sasildītās glāzēs.

Rotā ar citrona un ābola šķēlītēm.

Materiāls tapis sadarbībā ar receptes.lv/Publicitātes foto