Siļķu sacepums
Liec veidni krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes. Kad sacepums gatavs, to var pārkaisīt ar pētersīļiem.

Siļķu sacepums

Jauns.lv

Šis ir visnotaļ sātīgs ēdiens. Siļķu vietā var izmantot arī anšovus, tad garša būs izsmalcinātāka. No paredzētā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4 personām, gatavošanas laiks – 1 stunda.

Siļķu sacepums...

Sastāvdaļas:

700 g kartupeļu

2 lieli sīpoli

3 ēdk. sviesta

1/4 tējk. maltu piparu

500 g siļķu fileju

200 ml saldā krējuma

2 ēdk. rīvmaizes

1 ēdk. sakapātu pētersīļu

Gatavošana:

1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus nomizo un sagriez šķēlītēs, bet pēc tam stabiņos. Sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Siļķu filejas sagriez strēmelītēs.

2. Iezied sacepumu veidni ar sviestu. Liec kārtām kartupeļus, sīpolus un siļķes. Katru kārtu pārkaisi ar maltiem pipariem. Virsējā kārtā jāatrodas kartupeļiem. Kārtojumu viegli pārkaisi ar sāli, pārlej ar krējumu un pārkaisi ar rīvmaizi. Liec virsū atlikušā sviesta piciņas.

3. Liec veidni krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes, līdz virspusē izveidojas brūngana garoziņa. Pārkaisi ar pētersīļiem.

Žurnāls „100 Labi Padomi” / Foto: Imants Ķīkulis