Siera zupa ar Čedaras sieru
Zupu uzkarsē, bet neļauj stipri vārīties, jo tad siers sāks sadalīties.

Siera zupa ar Čedaras sieru

Jauns.lv

Šis ir veģetārais variants, bet zupu vari gatavot arī ar gaļas buljonu vai izmantot kādu citu labi kūstošu sieru. No norādītā daudzuma pietiks 4 personām. Gatavošana 40 minūtes.

Siera zupa ar Čedaras sieru...

Sastāvdaļas:

1 ēdk. sviesta

150 g purava, sagriezta 0,5 cm gabaliņos

2 lieli kartupeļi, sagriezti kubiņos

1 litrs dārzeņu buljona

150 ml saldā krējuma

200 g Čedaras siera, rīvēta

sāls un svaigi malti pipari

Gatavošana:

1. Sagatavo zupai dārzeņus. Izkausē katliņā sviestu, liec klāt puravu un sutini 3 līdz 4 minūtes, bet neļauj tam sabrūnēt. Pievieno kartupeļus un sutini vēl 5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pielej buljonu, uzliec vāku un vāri aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi ļoti mīksti. Zupu sablenderē un izberz caur sietu.

2. Pabeidz vārīt un pasniedz. Liec katlu ar zupu atpakaļ uz uguns un pievieno saldo krējumu. Uzvāri un samazini uguni zem katla līdz minimumam. Pieber sieru un maisi, līdz tas izkūst. Zupu uzkarsē, bet neļauj stipri vārīties, jo tad siers sāks sadalīties. Pieber sāli, piparus un pasniedz ar svaigi ceptām maizītēm.


Recepte no žurnāla "Labu Apetīti!"/ Foto: Rojs Maizītis