Neparasti, bet ļoti garšīgi - grilēts ķirbis!
Grilētu ķirbi pasniedz kopā ar brūklenēm.

Neparasti, bet ļoti garšīgi - grilēts ķirbis!

Jauns.lv

Šajā receptē norādītais sastāvdaļu daudzums paredzēts 4 personām. Gatavošana 30 minūtes, grilēšana vēl 30 minūtes.

Neparasti, bet ļoti garšīgi - grilēts ķirbis!...

Sastāvdaļas

neliels ķirbis

2 ēdk. olīveļļas

1 ēdk. medus

1 ēdk. ābolu etiķa

sāls, svaigi drupināti melnie pipari

glāze svaigu brūkleņu biezeņa

Gatavošana

1. Ķirbi pārgriez uz pusēm, izņem sēklas un mīkstumu, un ar visu mīkstumu sagriez 1,5 cm biezās šķēlēs.

2. Medu nedaudz pasildi (ūdens peldē), sajauc ar eļļu un etiķi un ar šo marinādi  pārzied ķirbja šķēles. Paturi 15 minūtes, lai ievelkas.

3. Liec šķēles uz restēm un no katras puses grilē aptuveni 15 minūtes. Tad pārkaisi ar sāli un pipariem. Pasniedz ar brūklenēm.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Imants Ķīkulis