Āboli cepeškrāsnī jācep 20 minūtes (atkarībā no ābolu šķirnes šis laiks var mainīties). Labu ēstgribu!
Lielisks svētdienas saldēdiens - vīnā cepti āboli
Izvēlies lielus, stingrus ābolus, vislabāk skābenus, piemēram, Antonovku. Jāņogu želejas vietā vari izmantot medu, bet tad neliec cukuru. No norādītā sastāvdaļu daudzuma pietiks 4 porcijām; gatavošana 30 minūtes.
Sastāvdaļas
4 āboli
300 ml baltvīna
4 tējk. sviesta plus nedaudz formas ieziešanai
4 ēdk. jāņogu želejas
4 tējk. pūdercukura
sauja rozīņu
10 mandeles, sasmalcinātas
1 tējk. kanēļa
Gatavošana
1.Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Nogriez nelielu micīti no ābola apakšpuses un izgreb serdi un pāris karotes mīkstuma. Iezied nelielu formu ar sviestu un saliec tur ābolus. Katrā iedobumā iepildi mazliet želejas, rozīnes un mandeles. Virspusē uzliec karoti sviesta.
2. Uzkarsē vīnu un pārlej āboliem. Liec krāsnī un cep 20 minūtes (atkarībā no ābolu šķirnes šis laiks var mainīties). Pasniedz nelielās bļodiņās, pārlietus ar palikušo vīnu un pārkaisītus ar pūdercukuru un kanēli.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock