Griķu pankūkas ar zaļumiem
Griķu pankūkas labi garšos gan siltas, gan aukstas – kopā ar skāba krējuma piku, pikantu biezpienu vai krējumsieru, kūpinātu zivi vai gaļas šķēli. Interesantāku kombināciju cienītāji var pagaršot arī ar medu.

Griķu pankūkas ar zaļumiem

Jauns.lv

Griķu miltu bliņas sevišķi iecienījuši krievi, taču arī Latvijā ir nopērkami griķu milti, un pankūkas sanāk tik gardas! Labas gan siltas, gan aukstas – kopā ar skāba krējuma piku, pikantu biezpienu vai krējumsieru, kūpinātu zivi vai gaļas šķēli. Ja cepsi pankūkas mazas, varēsi pasniegt kā nelielas uzkodas.

Griķu pankūkas ar zaļumiem...

4 porcijas

1 stunda 20 minūtes pagatavošanai

Sastāvdaļas

85 g kviešu miltu

85 g griķu miltu

175 ml paniņu

2 ēdk. pētersīļu, smalki kapātu

eļļa cepšanai

Gatavošana

1. Kastrolī uz mazas uguns uzkarsē (bet neuzvāri!) paniņas un sviestu. Noņem no uguns un ļauj padzist.

2. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno raugu, cukuru, sāli. Viegli sakul olas un iemaisi miltos, tad pievieno miltus ar raugu un ar koka karoti samaisi. Lej klāt siltās paniņas un sviestu un turpini maisīt, līdz masa ir viendabīga un maiga. Pievieno zaļumus. Pārsedz ar dvielīti un atstāj siltā vietā, līdz mīkla pieņemas apjomos dubulti (40 minūtes – stunda).

3. Uz vidēji stipras liesmas uzkarsē pannu ar biezu dibenu, viegli iezied to ar eļļu. Katrai pankūkai atvēli aptuveni 2 ēdk. mīklas. Cep 1–2 minūtes no katras puses, līdz zeltainas.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: All Over Press