Forele. Tādu zivi par labu atzīst arī dietoloģe
Pirms likšanas pannā zivi bagātīgi pārklāj ar atlikušo zaļo garšaugu blenderējumu.

Forele. Tādu zivi par labu atzīst arī dietoloģe

Jauns.lv

Raidījumā Garšīgi dzīvojam gatavotā forele ar dārzeņiem ir ļoti pa prātam populārajai dietoloģei un Stradiņa universitātes pasniedzējai Lolitai Neimanei .

Forele. Tādu zivi par labu atzīst arī dietoloģe...

Garšaugi ar ķiploku un citronu zivij piešķir īpašu garšu, un nav vajadzīgs lieki mānīt mēles garšas kārpiņas ar sāli. Īpašu garšas niansi piešķir bumbieri.

Izmantojot gadījumu, raidījuma vadītājs, diriģents Jānis Ozols izvaicājis dietoloģi par savu figūru un prognozēm, savukārt viņa – par Ozola vecāku ķermeņa aprisēm. “No gēniem neizbēgsi, taču ir iespēja ar veselīgu dzīvesveidu daudz ko ietekmēt,” skaidro Neimane.

Par atļaušanos vēsajā gadalaikā uzaudzēt tauku kažociņu Neimane pasmaida: “Ja būtu ļauna, tad teiktu, ka tas ir normāli, bet pavasarī nāciet pie manis.” Lai arī rudenī daudziem pastiprinās ēdelīgums, tomēr ievērot veselīgus paradumus nepieciešams visu gadu.

Forele ar dārzeņiem

4 personām

1 kālis

3 bumbieri

Buntīte pētersīļu

Buntīte diļļu

2 citroni

Olīveļļa,

Sāls un pipari

Pētersīļus, dilles, ķiplokus, viena citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus kārtīgi sasmalcina blenderī. Ar šo maisījumu ierīvē zivi un atstāj nedaudz ievilkties.

Kārtīgi nomazgātus kartupeļus nemizotus pārgriež uz pusēm, nolobītus sīpolus sagriež četrās daļās, burkānus gareniski uz pusēm un šķērsām, bumbierus četrās daļās. Liek cepešpannā kopā ar zivi. Zivi vēl pārklāj bagātīgi ar atlikušo zaļo garšaugu blenderējumu.

Pa virsu uzber sāli un pārslaka ar labu olīveļļu. Liek cepeškrāsnī cepties uz 55 minūtēm 170 grādu temperatūrā. Pēdējā pusstundā temperatūra var būt zemāka.

Anda Leiškalne/ Publicitātes foto