foto: Pixabay.com
Mīļākie gruzīnu ēdieni Jaungada svētkiem un īpaši piemēroti vīni
Dzīvesstils
2022. gada 5. decembris, 11:18

Mīļākie gruzīnu ēdieni Jaungada svētkiem un īpaši piemēroti vīni

Reklāmas projekts

2022. gads ir gandrīz beidzies, un ne mirkli par agru. Ikviens gatavojas šīm dienām, daži veido vēlmju sarakstu, bet citi meklē interesantus ceļojumus, lai padarītu šo dienu īpašu. Kad runa ir par Vecgada vakaru, labākais veids jaunā gada sagaidīšanai ir rīkot lielisku ballīti, lai kopā ar draugiem un ģimeni nosvinētu jaunu sākumu.

Lai gan Vecgada vakars vienmēr ir uzmanības centrā un sola mums daudz aizraujošu atmiņu, gruzīni, kas pazīstami ar savu viesmīlību, vienmēr iegulda visas pūles, lai radītu saviem viesiem krāšņāko, gardāko un aromātiskāko supru (mielastu). Teic, ka viss gads būs prieka un laimes pilns, ja Vecgada vakara mielasts būs bagāts ar dažādiem ēdieniem un galds būs skaisti klāts.

Lai gan mielasta sastāvdaļas dažādās ģimenēs var būt atšķirīgas un mainīties no gada uz gadu, daži tā elementi, piemēram, gruzīnu vīns, Satsivi un Gozinaki, paliek nemainīgi, vienmēr valdzinot viesu sirdis.

Satsivi ir nepārspējami iecienīts Jaungada gardums gruzīnu svētkos.

Vārds satsivi gruzīnu valodā burtiski nozīmē aukstais ēdiens. Satsivi pastu, kas pagatavota galvenokārt no valriekstiem, izmanto dažādās receptēs, un tā ir brīnumaini garšīga, ja to pasniedz ar karstu Ghomi (gruzīnu polenta).

Un kas gan var padarīt garšīgu ēdienu vēl garšīgāku, ja ne labs vīns? Kahetijas qvevri dzintara vīni vislabāk sader ar Satsivi - Rkatsiteli, Kisi, Khikhvi - un padara mūsu Vecgada vakaru par pavisam jaunu gastronomisku piedzīvojumu.

Jaunais gads jāsāk ar īpašu saldumu, lai uzsāktu veiksmīgu un laimīgu gadu. Gruzīniem Gozinaki ir laimes talismans katrā Vecgada vakarā. Valriekstu un medus maisījums - pikants un salds ar izsmalcinātu, garšīgu smaržu un neaizmirstamu, ziemīgu aromātu.

Īsāk sakot, gruzīnu vīns Satsivi un Gozinaki noteikti ir pirmās lietas, kas gruzīniem nāk prātā, kad viņi domā par Jaungada mielastu, un mēs ceram, ka jums būs iespēja izbaudīt prieku, ko sniedz svētki gruzīnu ģimenē, baudot šo brīnišķīgo trijotni. 

Alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai.