2020. gada 17. decembris, 11:15

Ko darīt, lai sejas aizsargmaska nebojātu ādas izskatu?

Jauns.lv

Sejas aizsargmaskām kļūstot par mūsu neatņemamu ikdienu, ādas kopšanas speciālistiem nākas uzklausīt bēdu stāstus par nepatīkamajām sekām, ko masku nesāšana atstājusi uz sejas ādas.

Kā skaidro kosmētiķe  un zīmola Institut Esthederm apmācību centra vadītāja Jekaterina Suhoparova, aizsargmaskas lietošana ikdienā var būtiski palielināt ādas jutību: “Notiek mehāniska berze, kas kairina ādu, turklāt zem maskas veidojas arī siltumnīcas efekts. Tie ir pateicīgi apstākļi baktēriju vairošanās procesiem un nepatīkamām izmaiņām sejas ādā, veicinot pastiprinātu piņņu un izsitumu veidošanos vai parādoties izteikti kairinātai sausuma sajūtai.”

Lai situāciju nepasliktinātu, pieredzējusī kosmētiķe iesaka ikdienas ādas kopšanā izvairīties no īpaši taukainiem un silikonu saturošiem produktiem, kas veido neelpojošu plēvīti uz ādas, jo tādējādi uz sejas tiek uzlikta gluži vai dubulta maska – gan kopšanas līdzekļa, gan no aizsargmateriāla veidotā. Dienās, kad tiek nēsāta aizsargmaska, ieteicams izvairīties no sejas kopšanas līdzekļiem, kas satur šī sviestu, palmu eļļu, kokosa eļļu un līdzīgas sastāvdaļas.

Mērķtiecīgam ādas atbalstam jebkuram ādas tipam kosmētiķe, pirmkārt, iesaka nodrošināt papildus mitrināšanu dienas laikā, kā piemēru minot klientu visu laiku iecienītāko izsmidzināmo ādas mitrinātāju, kas satur celulāro ūdeni jeb identisku šķidrumu, kāds jau dabīgi atrodas veselīgās ādas šūnās. Tas ir Institut Esthederm Celulārā ūdens izsmidzinātājs ar hialuronskābi, kuru var izsmidzināt uz ādas neierobežotā daudzumā pēc vajadzības. Ikdienas attīrīšanai kosmētiķe iesaka izvēlēties maigus un neabrazīvus līdzekļus, bet reizi nedēļā veikt dziļāku ādas attīrīšanu ar speciāliem līdzekļiem, kas attīra ādu no atmirušajām šūnām. Maigus, bet praksē pārbaudītus, kā ļoti efektīvus līdzekļus J.Suhoparova iesaka Osmoclean līnijas attīrošos līdzekļus no Institut Esthederm zīmola.

Gadījumos, kad āda jau ir problemātiska un aizsargmaskas lietošana pastiprina pumpiņu un iekaisumu veidošanos, līdztekus ādas attīrīšanas programmai un papildus mitrināšanai, kosmētiķe iesaka Propolisa produktus no jau minētā Institut Esthederm zīmola, kuri īpaši piemēroti cilvēkiem, kurus skārusi pieaugušo akne, jo tie vienlaikus rūpējas gan par izsitumu un piņņu samazināšanu, gan novecošanās pazīmju novēršanu. Propolis+ mitrinošais, kopjošais sejas krēms absorbēs lieko tauku slānīti un nomierinās izsitumus, bet Propolis+ seruma koncentrāts, lietots lokāli uz pumpām, ātri tās samazinās un dziedēs.

Savukārt, ja aizsargmaskas lietošana veicinājusi palielinātu jutību un sausuma sajūtu, tāpat būtiski ik dienas ādu attīrīt un reizi nedēļā veikt dziļo ādas attīrīšanu. Taču ļoti svarīgi izraudzīties piemērotus attīrīšanus līdzekļus, kuri ādai neradītu vēl papildu traumas. Kosmētiķe iesaka nomierinošu, tīrošu pieniņu no jau minētās Osmoclean līnijas, kas piemērots pat ļoti jutīgai ādai. Bet ikdienas kopšanas rituālā iekļaut kādu no serumiem, kas piemēroti reaktīvai ādai, kuru uzklāt pirms sejas krēma no rīta un vakarā.

Ja papildus aizsargmaskas nēsāšanai dienas laikā, samērā daudz nākas uzturēties ārā, pakļaujot sejas ādu sala, vēja un papildus mitruma ietekmei, ieteicams lietot nomierinošu un barojošu sejas krēmu, kas efektīvi atjauno ādas dabisko aizsardzību, taču tā kā šādi krēmi mēdz būt visai biezas tekstūras, ieteicams to klāt pavisam plānā kārtiņā.

Kosmētiķes ieteiktos ādas kopšanas līdzekļus īpaši izdevīgi var iegādāties internetveikalā www.myskin.lv, kur līdz pat decembra beigām pilnīgi visai kosmētikai ir 30% atlaide, turklāt pirkumiem virs 30 eur tiks pievienotas arī skaistumkopšanā noderīgas pārsteiguma dāvaniņas.

Reklāmraksts publicēts sadarbībā ar Institut Esthederm