foto: Harry Lloyd-Evans/REX/ Vida Press
Jaunais Holivudas talants Terons Edžertons savu brīvību atvēl fanošanai par "Manchester United"
Terons Edžertons.
Cilvēki
2019. gada 27. februāris, 06:44

Jaunais Holivudas talants Terons Edžertons savu brīvību atvēl fanošanai par "Manchester United"

Jauns.lv

Češīrā dzimušais Terons Edžertons (29) nudien ir enerģijas mākonis (vārds ‘taran’ velsiešu valodā nozīmējot ‘pērkons’), un arī viņa varoņus par mierā stāvētājiem nenosauksi.

Bērnību Terons pavadīja Velsā un ar aktiermākslu saslima pusaudža gados, bet par nozīmīgāko filmu savā dzīvē sauc… Bembiju. Uz skatuves puisis debitēja Viljama Šekspīra lugas Sapnis vasaras naktī iestudējumā, un jau 21 gada vecumā Karaliskās drāmas mākslas akadēmijas students saņēma Stīvena Sondheima vārdā nosaukto balvu.

Apbružājies televīzijā, viņš cierēja uz kino pusi, un līdz publikas atzinībai ilgi nebija jāgaida. Jau 2015. gadā GQ viņu iekļāva starp 50 vislabāk ģērbtajiem britu vīriešiem, taču tā bija tikai viena no balvām puisim, kurš bija savaldzinājis skatītājus spiegu komēdijā Kingsman: Slepenais dienests (2014.).

Viss pārējais aizgāja kā pa diedziņu: Slēpes pa gaisu (2015.), Džonija balss animācijas filmā Dziedi! (2016.), Kingsman: Zelta aplis (2017., turpinājumā gan viņš nepiedalīsies, un tā nav nekāda tielēšanās kā Daniela Kreiga gadījumā ar Džeimsu Bondu), un nupat Edžertonu varēja novērtēt filmā par Robina Huda piedzīvojumiem.

foto: Publicitātes foto
Filmā Kingsman: Zelta aplis (2017.)

Pavasarī uz ekrāniem nonāks biogrāfija – Edžertons pats gan saka, ka fantāzijas mūzikls, – Rocketman, kurā viņš atveido pašu Eltonu Džonu. Nesen pašķīries no britu producentes Emīlijas Tomasas, ar kuru sabija kopā divus gadus, Terons savu brīvību atvēl fanošanai par futbola komandu Manchester United un, labi apzinoties, kā skandāli pēdējos gados grauj karjeras, ir ļoti piesardzīgs, kad nākas palikt vienā telpā ar ne sevišķi pazīstamiem cilvēkiem.

Tēmas