foto: scanpix
15 gadu ilgas ciešanas un šausminoša diagnoze - atradums 36 gadus veca ķīnieša smadzenēs izbrīnā atstāj pat ārstus
2019. gada 6. novembris, 13:17

15 gadu ilgas ciešanas un šausminoša diagnoze - atradums 36 gadus veca ķīnieša smadzenēs izbrīnā atstāj pat ārstus

Jauns.lv

36 gadus vecs vīrietis no Ķīnas gadiem sūdzējies par muskuļu sāpēm, vemšanu un krampjiem, taču ārstiem bija vajadzīgi 15 gadi, lai atklātu simptomu patieso iemeslu.

Proti, vīrieša smadzenēs atrasts 12 centimetrus garš tārps, kas jau 15 gadus dzīvojis viņa galvaskausā. 

Parazītiskā infekcija jaunā vīrieša organismā nonākusi, jo viņš regulāri ēdis ceptus gliemežus (viena no daudzajām Ķīnas delikatesēm). 

Dīvainos simptomus vīrietis sācis just jau 2004. gadā – parādījās regulāra vemšana, ko viņš novēla uz kuņģa problēmām. Jau trīs gadus vēlāk simptomi bija attīstījušies tik tālu, ka vīrietis vairs nejuta savu kreiso roku un kāju. Tāpat viņš piedzīvojis krampju lēkmes un muskuļu vājumu. 

Turpmākos 10 gadus viņš apmeklēja neskaitāmus ārstus, neskaitāmās medicīnas iestādēs, cerot saņemt atbildes. Taču tikai pagājušajā gadā ārstiem izdevies noteikt patieso iemeslu – parazītu vīrieša smadzenēs. 

Vīrietim tika veikta divu stundu gara operācija, kuras laikā parazīts izņemts no viņa smadzenēm. “Mums bija jāpārliecinās, ka izņemam pilnīgi visu parazītu. Ja galvaskausā būtu palikusi kaut daļa no tā, tārps ataugtu un atkal būtu dzīvotspējīgs,” pastāstīja ārsts Gu Jomings. Tāpat ārsts piebilda, ka visus šos 15 gadus tārps bijis dzīvs un burtiski varējis saēst pacienta smadzenes. 

Pēc operācijas un atlabšanas perioda, vīrietis pilnībā atveseļojies un viņa dzīvībai briesmas vairs nedraudot. 

Tēmas