foto: Vida Press
Avokado ir brīnumprodukts, kas cīnās ar metabolo sindromu
Avokado palīdz pret augstu asinsspiedienu, holesterīna un cukura līmeni asinīs, kā arī paaugstinātu ķermeņa masas indeksu, kas var izraisīt cukura diabētu un sirds slimības.
Dabasspēks
2017. gada 21. oktobris, 13:40

Avokado ir brīnumprodukts, kas cīnās ar metabolo sindromu

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Avokado tiek uzskatīts par vienu no superproduktiem, un šajā gadījumā tam ir pamats. Šis auglis samazina un pat novērš metabolo sindromu – stāvokļu kopumu ar augstu asinsspiedienu, holesterīna un cukura līmeni asinīs, kā arī paaugstinātu ķermeņa masas indeksu, kas var izraisīt cukura diabētu un sirds slimības.

Visvairāk avokado spēj ietekmēt lipīdus jeb taukus, jo var mainīt augsta un zema blīvuma holesterīna, triglicerīdu un fosfolipīdu līmeni.

Pārskatot publicētos pētījumus, kas veikti par avokado, pētnieki secināja, ka ir neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina tā labvēlīgo efektu, un avokado satur vielas, kas spēj ietekmēt metabolo sindromu.

Auglis samazina lipīdu līmeni, augstu asinsspiedienu, pasargā no diabēta, samazina trombu un aptaukošanās risku, ļauj izvairīties no aterosklerotiskām pārmaiņām asinsvados un aizsargā sirdi.

Tomēr jāpiebilst, ka minēto efektu nodrošina viss auglis, tātad – arī miza, kauliņš, mīkstums un lapas.