Labu apetīti!
Garšīgi
2024. gada 8. augustā, 05:08
Kad mājās nekā nav, tad glābj kabacis! Neparasta braunija recepte
Izslavētais braunijs, kuru ēdot neviens pat nenojautīs, ka tā pamatā ir kabači. Un, kā liecina gardēžu atsauksmes, tas labi sader ar plombīra saldējumu.
Lūk, Māras Ziemeles recepte no "Instagram" profila @edamskaisti.
Teiktais par mukšanu no kabača, kad augustā ciemojies pie dārziņu īpašniekiem, vairāk ir kā koķetērija, jo kabacis virtuvē ir tas pats, kas Mārtiņam Rītiņam “lasis ledusskapī”, – kad mājās nekā nav, glābj šis dārzenis. Turklāt to var pārvērst līdz nepazīšanai jeb no ierasti sāļā iemānīt desertā.
Sastāvdaļas
- 350 g rīvēta kabača/cukini
- 150 g miltu
- 150 g cukura (vai cits saldinātājs)
- 70 g eļļas
- 30 g kakao
- tējk. sodas
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tāfelītes šokolādes kriksīšiem un mazliet glazūrai
Pagatavošana
Bļodā sajauc eļļu ar cukuru un izmaisa. Pievieno miltus, kakao, sāli un atkal izmaisa.
Kabaci uz rupjās rīves sarīvē un, nenospiežot šķidrumu, iemaisa masā.
Pievieno šokolādes gabaliņus un sodu, izmaisa un liek cepšanai paredzētajā veidnē.
Cep 175 grādos 20 minūtes.
Lai labi garšo!