Kad mājās nekā nav, tad glābj kabacis! Neparasta braunija recepte
foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Labu apetīti!
Garšīgi

Kad mājās nekā nav, tad glābj kabacis! Neparasta braunija recepte

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Izslavētais braunijs, kuru ēdot neviens pat nenojautīs, ka tā pamatā ir kabači. Un, kā liecina gardēžu atsauksmes, tas labi sader ar plombīra saldējumu.

Lūk, Māras Ziemeles recepte no "Instagram" profila @edamskaisti.

Teiktais par mukšanu no kabača, kad augustā ciemojies pie dārziņu īpašniekiem, vairāk ir kā koķetērija, jo kabacis virtuvē ir tas pats, kas Mārtiņam Rītiņam “lasis ledusskapī”, – kad mājās nekā nav, glābj šis dārzenis. Turklāt to var pārvērst līdz nepazīšanai jeb no ierasti sāļā iemānīt desertā.

Sastāvdaļas

  • 350 g rīvēta kabača/cukini
  • 150 g miltu
  • 150 g cukura (vai cits saldinātājs)
  • 70 g eļļas
  • 30 g kakao
  • tējk. sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tāfelītes šokolādes kriksīšiem un mazliet glazūrai

Pagatavošana

Bļodā sajauc eļļu ar cukuru un izmaisa. Pievieno miltus, kakao, sāli un atkal izmaisa.

Tēmas