Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Salaspilieši neizpratnē par ilggadēja stropa aizvākšanu no koka. Pašvaldība mierina - bitēm mājvieta rasta citur
foto: Facebook/ Salaspils māksla
Bites ilgu laiku mitējušās Salaspilī, Rīgas ielā 55.
Mūsu mīluļi

Salaspilieši neizpratnē par ilggadēja stropa aizvākšanu no koka. Pašvaldība mierina - bitēm mājvieta rasta citur

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

"Salaspils māksla" sociālajā tīklā "Facebook” dalījusies ar emocionālu ziņu par bišu stropa likvidēšanu Salaspilī, Rīgas ielā 55. Salaspils novada pašvaldība tikmēr mierina, ka bišu strops pārvietots sabiedrības drošības dēļ.

"Es tomēr nevaru klusēt. Nesaprotu, kuram traucēja bites vecās liepas dobumā Rīgas ielā 55? Mēs dzīvojam te jau gandrīz trīsdesmit gadus. Staigājām garām gandrīz katru dienu, tīrījām te ielu, griezām zarus un pat nepamanījām, ka liepas vidū dzīvo bites, vismaz jau gadus desmit. Mēs mierīgi pastāvējām līdzās un katrs darījām savu darbu. Nekad neviena bite mums te nebija uzbrukusi. Un tad pēkšņi kāds garāmgājējs uzrakstīja iesniegumu domei, un bitēm bija jādodas prom,” pausts ierakstā.

Ierakstā pausti sekojoši vārdi: "mēs mācam bērniem un mazbērniem mīlēt dabu, saudzēt to un domāt zaļi. Un tad tomēr izrādās, ka cilvēks ir "visas radības kronis", un bites no viņu mājas ir jāpadzen.”

"Maniem mazbērniem šī bija interesanta dabas stunda un, dod Dievs, lai viņi neko tādu nepiedzīvo, tomēr nevaru vienaldzīgi lasīt internetā daudzo "dabas draugu" un perfekto dārziņu rušinātāju centienus apkarot jebkuru skudru, kukainīti un tārpiņu. Vai mums tomēr nevajadzētu iemācīties sadzīvot, nevis iznīcināt?” vaicā "Salaspils māksla" pārstāvji.

Kā Jauns.lv skaidro Salaspils novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Bīriņa, no Salaspils iedzīvotājiem tika saņemti iebildumi saistībā ar uz pašvaldības zemes augošā kokā mītošo bišu saimi, kura atradās diezgan zemu koka stumbrā, blakus gājēju ietvei. 

"Pašvaldības un Komunālā dienesta speciālisti, sadarbībā ar arboristu norādīto vietu apsekoja. Tika izsaukts bitenieks, kurš bišu saimi 16. maijā pārvietojis uz piemērotāku vietu. Bišu strops netika iznīcināts," uzsvēra Bīriņa.