foto: Shutterstock
Viens viegls triks un uzziedēs pat tās orhidejas, kas nav ziedējušas gadiem
Noderīgi ikdienā
2024. gada 16. aprīlis, 06:31

Viens viegls triks un uzziedēs pat tās orhidejas, kas nav ziedējušas gadiem

Jauns.lv

Galvenais triks, lai nodrošinātu, ka orhidejas uzzied atkārtoti, ir šo telpaugu kopšana pēc ziedu nokrišanas, apstiprina "Gardeners' World" eksperti. 

"Kad orhideja būs noziedējusi, jums paliks stublājs, no kura ziedi būs nokrituši. Tā vietā, lai nogrieztu stublāju pie pašiem pamatiem, vislabāk to darīt tieši virs redzamā mezgliņa. Tam vajadzētu stimulēt vēl viena zieda stublāja veidošanos dažu nākamo mēnešu laikā. Ja stublājs ir nokaltis, tad gan ieteicams to noņemt pilnībā," stāsta eksperts.

Lai uzlabotu orhideju ilgmūžību un nodrošinātu to ziedēšanu gadiem ilgi, ir nepieciešama arī pareiza laistīšanas tehnika. Labākais veids, kā noteikt, vai orhideju nepieciešams laistīt, ir aplūkot sakņu krāsu.

Ja tās ir zaļas, orhidejas ir labi mitrinātas, tāpēc tās nevajag laistīt; orhideju vajadzētu laistīt tikai tad, kad saknes iegūst sudrabainu nokrāsu. Tāpat pārliecinieties, ka orhidejām ir lieliska drenāža, jo, stāvot ūdenī, orhidejas var neziedēt.

Lai nodrošinātu vislabāko aprūpi orhidejām, svarīga ir arī temperatūra, jo šiem tropiskajiem augiem patīk mitra vide. Tāpēc orhidejas vislabāk izdzīvo vannas istabās un virtuvēs, jo gaisā ir daudz mitruma. Tomēr tās var plaukt arī citur, ja augu novietosiet uz mitru oļu paliktņa.

Lietas, kas vēl jāzina par orhideju audzēšanu: