foto: Akashdeep Roy
Āzijas ziloņi apglabā savus mirušos mazuļus, liecina pētījums
Miris zilonēns, ko citi bara dzīvnieki aprakuši.
Mūsu mīluļi
2024. gada 15. marts, 06:11

Āzijas ziloņi apglabā savus mirušos mazuļus, liecina pētījums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/CNN

Zinātnieki Indijā pirmo reizi ir dokumentējuši, kā Āzijas ziloņi apglabā beigtus zilonēnus.

Pieci ziloņu teļi tika atrasti aprakti uz muguras meliorācijas grāvjos tējas dārzos Bengālijas ziemeļos, liecina jauns pētījums.

Lai gan zināms, ka Āfrikas ziloņi apglabā beigtus mazuļus, šī ir pirmā reize, kad šāda uzvedība ir dokumentēta Āzijas ziloņiem, telekanālam "CNN" pastāstīja pētījuma autors Akašdīds Rojs, Indijas Zinātnes izglītības un pētniecības institūta (IISER) pētnieks.

Apbedījumi tika dokumentēti apgabalos, kuros meži mijas ar lauksaimniecības zemēm, piemēram, tējas dārzi, sacīja Rojs.

Viņš piebilda, ka ziloņu ganāmpulki savos ceļojumos pa laukiem izmanto takas, kas vijas cauri tējas dārziem.

Agrāk ziloņi pārsvarā uzturējās mežos, taču pēdējās desmitgadēs tiem kļuvis ērtāk apgabalos, kur jūtama cilvēku klātbūtne, sacīja zinātnieks.

Lai gan ziloņi neapglabātu savus mirušos ciemos, jo pastāv liela cilvēku klātbūtnes iespējamība, tējas dārza meliorācijas grāvji ir “ideāla vieta” teļu apbedīšanai, viņš skaidroja.

"Viņi tur ķermeni ar snuķi, tas ir vienīgais veids, kā viņi var satvert kautķermeni," sacīja Rojs, kurš piebilda, ka ziloņiem vieglākais veids ir nolikt līķi grāvī un pēc tam noklāt to ar dubļiem. lai apbedītu mirušo.

Rojs sacīja, ka viņš un viņa līdzautors Pārvīns Kasvans no Indijas meža dienesta atradās apgabalā citus pētījumu veikšanai, kad atraduši pierādījumus apbedījumiem.

Tēmas