foto: AFP/Scanpix
Pasaulē noslogotākajā lidostā aviokompānija pazaudē pasažieres suni
Atlantas starptautiskā lidosta.
Mūsu mīluļi
2023. gada 1. septembris, 12:00

Pasaulē noslogotākajā lidostā aviokompānija pazaudē pasažieres suni

Jauns.lv

Tas ir ikviena saimnieka ļaunākais murgs. Paņemt mīluli līdzi ceļojumā un pazaudēt.

Paula Rodrigesa šobrīd izdzīvo šo murgu pēc tam, kad viņas suni Maiju pazaudēja lidostas darbinieki, kuri viņu nogādāja uz viņas lidmašīnas Delta reisu Atlantas lidostā - visietilpīgākajā lidostā pasaulē.

18. augustā Rodrigesa kopā ar sešus gadus veco suni Maiju lidoja no savām mājām Dominikānas Republikā divu nedēļu atvaļinājumā uz Kaliforniju. 

Lidojot ar Delta Air Lines aviokompāniju un Majai esot salonā kopā ar viņu, Rodrigesa pirms lidojuma turpināšanas uz Sanfrancisko bija ielidoja Hārtsfīldas-Džeksonas Atlantas starptautiskajā lidostā.

Taču, piektdien plkst. 18.55 ierodoties Atlantā, Rodrigesa stāsta, ka robežsardzes darbinieki viņai paziņojuši, ka viņa "neatbilst" tūrista vīzas prasībām, tāpēc anulējuši vīzu, norādot, ka viņai nāksies atgriezties mājās ar nākamo reisu.

Kad viņi saprata, ka tas notiks tikai nākamajā dienā, viņi teica, ka viņai būs jāpavada nakts aizturēšanas centrā - bet viņas suns nevarēs doties ar viņu.

"Viņi izsauca Delta aģentu, kurš man atņēma Maiju," Rodrigesa stāstīja CNN.

"Es sāku uzdot jautājumus par to, kur viņa pavadīs nakti, un pastāstīju, ka viņa lidojuma laikā bija ļoti nomocījusies. Kad mēs bijām nokļuvuši [Atlantā], viņa bija vēmusi un viņia bija caureja.

"Viņš man teica, lai neuztraucos, ka viņa tiks nogādāta iestādē, kur ir tam apmācīts personāls. Ka viņi viņai dos ēdienu un ūdeni un parūpēsies par viņu. Tā nebija mana vēlēšanās, bet es sapratu. Es neko nevarēju darīt, un es viņam uzticējos."

Rodrigesas lidojums atpakaļ uz Dominikānas Republiku bija paredzēts nākamajā dienā pulksten 10.20, un robežsardzes darbinieki viņai teica, ka viņi viņu paņems no aizturēšanas centra stundu un 45 minūtes pirms izlidošanas, lai aizvestu līdz vārtiem, kur viņu gaidīs suns.

"Es lūdzu visus - es viņiem teicu, ka man vajadzīgs laiks, lai viņu atrastu, ka viņa ir slima un es vēlos iztīrīt viņas būri, un viņi teica: "Brauksim pie vārtiem, viņai vajadzētu tur būt," stāstīja Rodrigesa.

Kad viņi ieradās, pasažieri jau bija iekāpuši lidmašīnā. Taču Maijas tur nebija.

"Vārtu darbinieki sāka zvanīt. Atnāca menedžeris un teica, ka viņi viņu meklē, ka viņai vajadzētu būt lidostā, bet viņiem nav laika meklēt, un man vajadzētu iekāpt lidmašīnā," sacīja Rodrigess.

"Es sāku panikot un teicu: "Atvainojiet, es nevaru iekāpt lidmašīnā, ja jūs man sakāt, ka nezināt, kur ir mans suns.""

Stundu vēlāk viņu pārsēdināja uz reisu, kas aizlidoja uz Punta Kanu, kas atrodas divarpus stundu brauciena attālumā no Santo Domingo. Rodrigesa bija priecīga, ka varēja mainīt galamērķi, un pieņēma, ka tas bija vienkārš sajukums un Maija lidos ar nākamo reisu.

Taču Maija neparādījās, un robežsargi Rodrigesai paziņoja, ka viņa bez vīzas nedrīkst atrasties ASV ilgāk par 24 stundām. Viņai bija jāizlido ar šo reisu uz Punta Kannu - bez suņa.

Viņa stāsta, ka pirmdien, divas dienas pēc suņa pazušanas, viņai piezvanīja Delta pārstāvis no Santo Domingo.

"Viņš teica, ka viņu transportēja [uz lidmašīnu] uz skrejceļa, un darbinieki bija atvēruši viņas būdu, un viņa izkāpa no mašīnas un uzskrēja uz skrejceļa," viņa stāstīja CNN.

"Lidmašīnas pacēlās un ielidoja. Viņš teica, ka viņi viņu vajāja, bet viņa skrēja arvien ātrāk un ātrāk, un aizbēga. Tas ir viss, ko es zinu."

Nākamajā dienā viņai piezvanīja cits Delta pārstāvis un informēja, ka viņš nodarbosies ar viņas lietu. Maija joprojām nav atrasta un viņas saimniece cer, ka izdosies atgūt savu četrkājaino mīluli.

Tēmas