foto: Rīgas dome
Lucavsalā par 70 000 eiro taps lielākais suņu laukums Rīgā
Suncīšiem būs kur skriet.
Mūsu mīluļi
2023. gada 1. jūnijs, 15:51

Lucavsalā par 70 000 eiro taps lielākais suņu laukums Rīgā

Jauns.lv

Īstenojot biedrības “Suns ar misiju” 2021. gadā līdzdalības budžeta konkursā iesniegto projektu “Pilsētsuņu laukums”, šogad Lucavsalā taps Pārdaugavā pirmais un Rīgā lielākais suņu treniņu laukums, vēsta Rīgas dome.

Jaunais suņu treniņu laukums atradīsies vietā, kur jau šobrīd suņu saimnieki ved savus mīluļus pastaigāties zālienā. Paredzēts, ka tas būs piemērots suņiem visos vecumos no kucēna līdz pieaugušam sunim.

Laukumu paredzēts dalīt četrās daļās, paredzot atsevišķas zonas kucēniem, maziem suņiem, lieliem suņiem un vienu kopīgo zonu, kur satikties. Biedrība “Suns ar misiju” savā idejas pieteikumā līdzdalības budžeta konkursam sevišķi uzsvērusi, ka laukums kalpos arī kā domubiedru satikšanās un kopienas veidošanas vieta.

foto: Rīgas dome
Suņu pastaigu vietas pilnveidošanai Rīga tērēs 70 000 eiro.

Jaunais suņu laukums būs publiski pieejams ikvienam un paredzēts jebkuram suņu saimniekam ikdienas treniņiem ar savu suni. Tāpat šeit kinologiem būtu iespējams vadīt apmācības suņu saimniekiem un arī organizēt dažādus pasākumus un sacensības.

foto: Rīgas dome
Suncīšiem, iespējams, būs arī kur pledēt.

Iežogots suņu laukums Lucavsalā arī nodalīs suņu saimniekus no citiem atpūtniekiem, tādējādi dažādas Lucavsalas apmeklētāju grupas varēs atpūsties viena otrai netraucējot. Turklāt labiekārtotais laukums dos iespējas suņu saimniekiem apmācīt savus mīluļus, tādējādi veidojot drošāku vidi visiem.

Laukuma būvniecība sāksies jūnija beigās, un tas varētu būt pabeigts rudenī. Kopējās jaunā suņu laukuma iekārtošanas izmaksas būs aptuveni 70 000 eiro.