foto: Shutterstock
Kādas lietas kategoriski nedrīkst turēt blakus rūterim: pārbaudiet, vai jums tādas ir!
Noderīgi ikdienā
2023. gada 16. marts, 07:05

Kādas lietas kategoriski nedrīkst turēt blakus rūterim: pārbaudiet, vai jums tādas ir!

Jauns.lv

Mūsdienu pasaulē ir grūti iedomāties dzīvi bez Wi-Fi rūtera. Šī "brīnumtehnika" ļauj izmantot internetu bez vadu un kabeļu kaudzes, un tam var pieslēgt dažādas ierīces – sākot no viedtālruņiem un beidzot ar sadzīves tehniku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja pēkšņi mājas Wi-Fi sācis darboties lēnāk, ir vismaz pieci vienkārši veidi, kā paātrināt rūtera darbību. Arī par tā atrašanās vietu ir vērts padomāt.

Vēl viens moments, par kuru reti kurš aizdomājas – ko kategoriski nedrīkst turēt blakus rūterim. Eksperti izceļ 5 lietas, kurām nevajēdzu būt tuvumā šai ierīcei.

Kādas lietas nedrīkst turēt blakus rūterim

Uz rūteri ir grūti iedarboties, lai apslāpētu tā signālu. Bet šī ierīce var viegli sabojāt:

Bankas kartes. Ja kartes magnētiskā josla atrodas blakus rūterim, tā riskē sabojāties un galu galā kļūt lietošanai nederīga. Savukārt karte ar mikroshēmu necietīs no rūtera iedarbības.

Auto signalizācijas breloks. Rūtera izstarotie signāli var ietekmēt breloka darbību, kas var novest pie tā sabojāšanās. Tāpēc ieteicams turēt breloku tālāk no rūtera, lai izvairītos no šādām problēmām.

Domofona koda atslēga. Arī tām piemīt spēja atmagnetizēties, kas var radīt problēmas ar iekļūšanu domofona sistēmā.

Bluetooth austiņas. Elektromagnētiskie lauki var traucēt Bluetooth signāla pārraidi un radīt traucējumus austiņu darbībā. Tāpēc, optimālākajai skaņas veiktspējai un kvalitātei, ieteicams turēt Bluetooth bezvadu austiņas pēc iespējas tālāk no rūtera.

Klēpjdators un viedtālruņi. Pētījumi liecina, ka viedtālruņu un klēpjdatoru atrašanās līdzās rūterim var izraisīt Wi-Fi savienojuma kvalitātes pasliktināšanos un ietekmēt datu pārraides ātrumu. Viss tāpēc, ka rūtera radītie radiofrekvenču traucējumi var ietekmēt Wi-Fi signāla kvalitāti. Vienlaikus viedtālrunis riskē daudz ātrāk izlādēties, ja bieži atradīsies tieši pie rūtera, vēsta UNIAN.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās