foto: Publicitātes foto
Pākšaugu sautējums ar spinātiem un dārzeņiem.
Pākšaugu sautējums ar spinātiem un dārzeņiem.
Garšīgi

Iepērcies lēti un gatavo garšīgi

Reklāmas projekts

Šajā trakajā cenu lēciena laikā nozīme ir katrai iespējai maksimāli efektīvi izmantot savu naudu un ietaupīt iepērkoties. Taču tas nenozīmē, ka tagad tev jāatsakās no ikdienā iemīļotajiem gardumiem un jāēd vienveidīga, neveselīga pārtika. Galvenais ieteikums pašlaik ir pārdomāta iepirkumu un ēdienreižu plānošana. Tādēļ kopā ar "Lidl" piedāvājam 10 vienkāršus ikdienas padomus, kā iepirkties gudri un nepārmaksāt, kā arī 3 gardas receptes ģimenes maltītei, kas izmaksās mazāk par 10 eiro.

Plānošana ir izdevīgas iepirkšanās pirmais solis

Liela nozīme ir rūpīgais izdevumu plānošanai un kontrolei. Sadalot un saplānojot savus izdevumus pa lielajām tēriņu kategorijām (komunālie maksājumi, pārtika, kultūra un izklaide, apģērbs un apavi u.c.), tālāk varam detalizēti lūkoties uz iespējām ietaupīt katras šīs kategorijas ietvaros.

“Lidl” ir sagatavojis 10 ieteikumus un padomus, kā iepirkties gudri un nepārmaksāt, vienlaikus nodrošinot sev un savai ģimenei veselīgu, daudzveidīgu un kvalitatīvu pārtiku.

Sākam ar revīziju

Kad tu pēdējo reizi ieskatījies augstākajā virtuves plauktā? Vai ledusskapja saldētavas dziļumā? Lai izplānotu, ko nepieciešams iegādāties veikalā, jāsāk ar jau iegādāto produktu revīziju. Ieteicams vismaz reizi mēnesī kārtīgi pārskatīt savus pārtikas krājumus – saprast, kas jau mājās ir, kam varbūt strauji tuvojas vai jau ir beidzies derīguma termiņš.

Ēdienkarte visai nedēļai

Izveido ēdienkarti visai nedēļai! Esi radošs un ieklausies ģimenes vēlmēs! Nepaliec tikai pie zināmām receptēm un ierastiem produktiem, izmēģini arī jaunas garšas! Tas ne vienmēr ir dārgāk, taču dažādos tavu un ģimenes ēdienkarti. Iedvesmai zemāk skati šefpavāra Arta Upnera sagatavotās garšīgās, viegli pagatavojamās un izdevīgās receptes 4 cilvēku ģimenei. Ēdienkarte un mājās esošo krājumu apzināšana būs skaidrs pamats nākamajam solim – pārdomātam iepirkumu sarakstam.

Iepirkumu saraksts

Vienmēr dodies uz veikalu ar iepirkumu sarakstu un skaidru mērķi pie tā pieturēties – tā tu vienā reizē nopirksi visu nepieciešamo, kā arī izvairīsies no dārgiem un nevajadzīgiem spontāniem pirkumiem.

Akcijas un īpašie piedāvājumi

Seko līdzi akcijām un īpašajiem piedāvājumiem! “Lidl”  piedāvā savus akciju bukletus drukātā veidā, internetā un aplikācijā, izpēti tos! Visa šī informācija palīdzēs tev sekot līdzi un uzzināt tiešām izdevīgākos piedāvājumus.

Uzmanīgi skaties uz cenu – cik kas maksā kilogramā

Cenu zīmei nedrīkst tikai “uzmest aci” – tā jāaplūko kārtīgi. Pievērs uzmanību produkta cenai kilogramā vai litrā – tikai tā tu atradīsi izdevīgāko pirkumu.

Ilgas lietošanas preces pērc tad, kad tām ir akcijas

Ir virkne preču, kuras mājās būs nepieciešamas vienmēr, piemēram, eļļa, milti, makaroni u.c. Ja redzi ļoti izdevīgu akciju šādām precēm, pērc tagad! Krājumu regulāra revīzija un atjaunošana neļaus precēm sabojāties un aiziet bojā, bet akcija būs devusi labu ietaupījumu.

Lielie iepakojumi ir izdevīgāki

Tas pats ieteikums attiecas uz lielajiem iepakojumiem – ja lielais iepakojums ir izdevīgāks nekā mazais, izvēlies lielo! Īpaši vērtīga šī pieeja ir sadzīves preču un ķīmijas iegādē, piemēram, tualetes papīrs, virtuves dvieļi, veļas pulveris, trauku mašīnas tabletes utml.

Dodies iepirkties ar savu maisiņu

Katrs jauns maisiņš veikalā ir papildu izdevumi. Pat tad, ja izmanto maisiņu atkārtoti, piemēram, atkritumu grozā, tev būs pats dārgākais miskastes maisiņš.

Dodies iepirkties, kad esi paēdis

Ļoti drošs veids, kā nenopirkt neplānotus produktus un nevajadzīgus našķus, ir doties uz veikalu ar pilnu vēderu.

Krāj iepirkumu čekus un izvērtē izdevumus

Pietaupi visus pirkuma čekus, īpaši tad, ja lieto skaidru naudu, nevis maksājumu karti. Tādējādi mēneša beigās varēsi aprēķināt un skaidri saprast, kādiem tēriņiem ir aizgājusi nauda – vai iepirkies atbilstoši plānotajam, kurus izdevumus ir jāpārskata un jāsamazina, bet kurus – tieši pretēji – ir iespējams palielināt.

Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” iesaka trīs gardas budžeta receptes ģimenei

foto: Publicitātes foto
Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi".
Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi".

Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu! Pirmais noteikums – jāatmet aizspriedumi, ka gardi vienmēr nozīmē arī dārgi. Šefpavārs Artis Upners no “H2O Banketi” ir sagatavojis 3 garšīgas, viegli pagatavojamas un izdevīgas receptes 4 cilvēku ģimenei, vienlaikus nodrošinot superdraudzīgu cenu mūsu maciņiem. Receptes ir piemērotas gan visēdājiem, gan veģetāriešiem, un tās var pagatavot 45 minūšu laikā. Vienas ēdienreizes cena, izmantojot šīs receptes, 4 cilvēku ģimenei būs robežās no 5 līdz 10 eiro.

Visus receptēs izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies “Lidl” veikalos Latvijā, arī recepšu izmaksas rēķinātas no “Lidl” reālajām cenām. ““Lidl” ir ideāla cenas un kvalitātes attiecība, es šajos veikalos iepērkos bieži,” saka Artis Upners.

1. Cūkgaļas krūtiņas cepetis ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem

Kopējās produktu izmaksas 4 personām: aptuveni 10 eiro.

foto: Publicitātes foto
Cūkgaļas krūtiņas cepetis ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem.
Cūkgaļas krūtiņas cepetis ar kartupeļu klimpām, šampinjoniem un burkānu salātiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Cūkgaļas krūtiņa 1 kg
  • Kartupeļu klimpas Harvest Basket 500 g
  • Šampinjoni 200 g
  • Saldais krējums Pilos 200 g
  • Burkāni 400 g
  • Eļļa Vita D’or cepšanai 100 g
  • Kartupeļu ciete 2 ēdamkarotes
  • Ķiploki 20 g
  • Cukurs
  • Sāls, pipari, lauru lapas

Pagatavošana:

Cūkgaļas krūtiņu ierīvē ar sāli un pipariem, ierīvē arī ķiploku, liek cepešpannā, ielej pavisam nedaudz ūdens un pievieno lauru lapas.  Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 1,5 h.

Kartupeļu klimpas sālsūdenī vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Klimpas izņem no sālsūdens un uz pannas nedaudz apcep.

Mērcei sagriež šampinjonus šķēlītēs, uz pannas uzlej nedaudz eļļas, un tajā šampinjonus viegli apcep. Pievieno no cūkgaļas cepeša iztecējušo “sulu” un saldo krējumu. Visu kārtīgi uzvāra, noslēgumā nedaudz iebiezina, pievienojot kartupeļu cieti.

Salātiem burkānus sagriež nelielās strēmelēs vai sarīvē, pievieno sāli, maltus piparus, eļļu, citrona sulu, cukuru un visu samaisa.

Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: cūkgaļas krūtiņu sagriež biezās šķēlēs un servē uz šķīvja ar kartupeļu klimpām, ko pārlej ar šampinjonu mērci. Bauda kopā ar atsvaidzinošajiem burkānu salātiem! Labu apetīti!

2. Pākšaugu sautējums ar spinātiem un dārzeņiem (veģetārs ēdiens)

Kopējās produktu izmaksas 4 personām: aptuveni 5 eiro.

foto: Publicitātes foto
Pākšaugu sautējums ar spinātiem un dārzeņiem.
Pākšaugu sautējums ar spinātiem un dārzeņiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Burkāni 330 g
  • Sīpoli 100 g
  • Seleriju saknes 150 g
  • Pupiņas Freshona (brūnas, konservētas) 1 bundžiņa
  • Lēcas Freshona 1 bundžiņa
  • Pupiņas Freshona (baltas, mērcējamas) 200 g
  • Tomātu biezenis Baresa 500 g
  • Kartupeļi 200 g
  • Cukīni 180 g
  • Svaigi spināti 1 iepakojums
  • Eļļa Vita Dōr 70 g
  • Garšvielas Kania

Pagatavošana:

Baltās pupiņas izmērcē aukstā ūdenī 5 stundas, pēc tam vāra mīkstas.

Saknes un dārzeņus sagriež palielos kubiņos. Katliņā ielej nedaudz eļļas, to uzkarsē, pievieno tomātu biezeni un garšvielas (cukuru, sāli, piparus, kaltētus zaļumus, paprikas pulveri), mazliet pasautē.

Visbeidzot pievieno izvārītās pupiņas, lēcas (šķidrumu nolej un lēcas noskalo aukstā tekošā ūdenī, pirms pievienošanas notecina) un svaigus spinātus.

Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: sautējumu servē bļodiņā, un tas ir gatavs baudīšanai! Labu apetīti!

3. Ķirbju, burkānu un ingvera krēmzupa ar ķirbju sēklām

Kopējās produktu izmaksas 4 personām: aptuveni 5 eiro.

foto: Publicitātes foto
Ķirbju, burkānu un ingvera krēmzupa ar ķirbju sēklām.
Ķirbju, burkānu un ingvera krēmzupa ar ķirbju sēklām.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Burkāni 800 g
  • Sīpoli 50 g
  • Ķiploki 20 g
  • Ingvera sakne 20 g
  • Kartupeļi 200 g
  • Sviesta ķirbis 600 g
  • Eļļa Vita D’or 50 g
  • Saldais krējums Pilos 200 g
  • Ķirbju sēklas Alesto 1 iepakojums
  • Garšvielas Kania

Pagatavošana: Saknes un dārzeņus nomizo un sagriež vidēji lielos gabalos. Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties saknes un dārzeņus līdz mīkstai konsistencei, tad pielej 1,3 litrus ūdens, pievieno sāli, cukuru un vāra. Noslēgumā pievieno saldo krējumu un nedaudz vēl pavāra. Visbeidzot visu katliņa saturu sablenderē vienmērīgā konsistencē.

Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: biezzupu lej bļodiņās vai šķīvjos un dekorē ar ķirbju sēklām. Garšo vēl labāk ar tumšo sēklu maizīti! Labu apetīti!

Raksts tapis sadarbībā ar "Lidl".