Tie mājās ir gandrīz jebkuram! Virtuves piederumi, kas lielā karstumā izdala kaitīgas vielas
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Tie mājās ir gandrīz jebkuram! Virtuves piederumi, kas lielā karstumā izdala kaitīgas vielas

"100 Labi Padomi"

No poliamīda ražotos virtuves piederumus, piemēram, pavārnīcas, lāpstiņas pannā ceptu produktu apmaisīšanai, putu nosmeļamās karotes, putošanas slotiņas bieži reklamē kā viegli kopjamus un modernus, it sevišķi košās krāsās ražotos. Diemžēl vairumā gadījumu cenu zīmē nav norādīts, kā pareizi apieties un kā tos pareizi kopt.

Izrādās, ka augstā temperatūrā, proti, augstākā par 70 grādiem, no šā materiāla izdalās kaitīgas vielas, kas, regulāri lietojot šādus priekšmetus, nonāk ēdienā un pēc tam uzkrājas cilvēka organismā, un negatīvi ietekmē aknas un vairogdziedzeri. Tādēļ, maisot verdošu zupu vai apgrozot uz pannas karstu gaļu, jācenšas, lai karote vai lāpstiņa saskartos ar ēdienu, cik maz vien iespējams. Tā kā ir ēdieni, kuri gatavošanas laikā bieži vai pat nepārtraukti jāmaisa, drošāk izmantot no cita materiāla, piemēram, koka vai nerūsējošā tērauda, izgatavotās lāpstiņas vai karotes.

Ievēro!

  • Noteikti vairs nelieto, piemēram, no poliamīda ražotu lāpstiņu, ja to ir gadījies apdedzināt uz uguns vai arī tā lielā karstumā sākusi kust.