Noderīgi ikdienā
2022. gada 16. jūnijs, 06:00

Kā pareizi kopt un eļļot koka terasi

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Koks ir dabisks materiāls. Lai to pasargātu no tādiem faktoriem kā ūdens, saules iedarbība un pelējuma sēņu bojājumi, ļoti svarīgi ir laikus par to parūpēties. Dažādas koka virsmas ir pakļautas dažādiem iedarbības faktoriem, tādēļ tām nepieciešama atbilstoša aizsardzība.

Parasti horizontālām koka virsmām, piemēram, terasēm, kas ir pakļautas lielai noslodzei, izmanto eļļu, kas labi iesūcas koksnē un vizuāli saglabā redzamu koksnes struktūru.

Tas ir vienkāršs process

Ja terase jau iepriekš ir eļļota, iesakām virsmu vispirms kārtīgi notīrīt un nomazgāt ar Pinotex Terrace & Wood Cleaner labākai līdzekļa saķerei un ilgstošākam rezultātam. Pēc tam virsma jānoskalo ar ūdeni, izmantojot parastu dārza šļūteni, un tad jāļauj dēļiem nožūt.

Savukārt, ja terases dēļi ir jauni, ļoti svarīgi ir apstrādāt tos ar biocīdu impregnēšanas gruntēšanas līdzekli. Gruntēšanas galvenais uzdevums ir ievadīt koksnē aktīvās vielas, kas darbojas pret zilējumu un koksnes trupes sēnīti; citos virsmas apstrādes līdzekļos šādu vielu parasti nav. Turklāt gruntēšanas līdzeklis nodrošina koksnes aizsarglīdzekļu labāku sasaistīšanos ar koksni un samazina virsmas apdares produkta patēriņu.

Kad koksne ir sausa, to droši var krāsot, izmantojot platu otu vai speciālu aplikatoru, ar izvēlētajā tonī ietonētu eļļu terasēm Pinotex Solar Terrace & Wood Oil. Tā ir īpaši izstrādāta eļļa uz ūdens bāzes. Sastāvā esošais vasks veido hidrofobu virsmu – virsmas pārklājums atgrūž mitrumu, līdz ar to aizsargā koksni pret pelējumu un plaisāšanas.

Pinotex Solar Terrace & Wood Oil papildus ir pievienots dubultais UV filtrs, kas mazina UV starojuma iedarbību. Ievērojot visus pareizas eļļošanas ieteikumus, tas ļauj pagarināt intervālu starp kopšanas eļļošanām līdz pat trīs gadiem, kas terasēm ir diezgan ilgs laiks. Terases eļļošanai būtisks ir vēl viens faktors – eļļa ir jātonē. Eļļai pievienotais krāsas pigments neļauj saules stariem tik viegli tikt cauri un sabojāt pārklājumu, līdz ar to arī koksni.

Koksnes apdares līdzekļiem, arī Pinotex terases eļļai, ir izstrādāti īpaši toņi, piemēram, Riekstkoks vai Palisandrs, ja patīk koksnei pietuvināti tradicionāli tumši brūnie toņi; Purene – dzeltenīgs tonis, Pīlādzis – tonis ar sarkanu nokrāsu. Pēdējā laikā aktuāli ir skandināviski pelēkie toņi – Virši, Apse, Jūras vilnis.

Jūs to varat paveikt vienā nedēļas nogalē

Eļļošanas darbiem ārā ieteicams izvēlēties sausu laiku, vēlamā gaisa temperatūra ir +16–22 °C. Pēc iespējas jāizvairās strādāt tiešos saules staros vai vējainā laikā, jo tas nelabvēlīgi ietekmē žūšanas procesu. Jāraugās, lai nākamajās 4–6 stundās pēc eļļošanas nebūtu nokrišņu vai rasas.

Noskatieties pamācības video, kā soli pa solim apstrādāt koka terasi! Terases eļļošana ir ātri un viegli paveicams darbs, tāpēc varat būt pārliecināts, ka, ievērojot visus priekšnoteikumus, to veiksmīgi paveiksiet. Terase izskatīsies atsvaidzināta un gatava vasaras baudīšanai.

Apstrādājiet savu terasi vai dārza mēbeles ar konkrētajai virsmai piemērotāko Pinotex produktu!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Pinotex