Zemeņu kauslapas var atjautīgi izmantot saimniecībā – pagatavot no tām gardu, atsvaidzinošu dzērienu.
Noderīgi ikdienā
2015. gada 4. jūlijā, 08:46
Ēdot zemenes, nemet prom to kauslapiņas - tās var noderēt!
Karstajā laikā vismazāk gribas domāt par taupīgumu un racionālu saimniekošanu. Taču vērts paturēt prātā, kā pareizi tīrīt zemenes, lai neizmestu ārā to, kas lieliski var noderēt. Proti, ogu kauslapiņas – lapas, kas savieno ogu ar kātiņu un veido savdabīgu „vainadziņu”.
Ēdiena entuziastu portāls Food52 iesaka šīs zemeņu kauslapas mest nevis atkritumu kastē, bet gan nomazgāt un likt lielā glāzē. Tad šo glāzi pieliet ar ūdeni un ielikt uz stundu ledusskapī.
Šādā veidā jūs tiksiet pie lieliska atsvaidzinoša dzēriena - ūdens ar zemeņu garšu. Tas būs ar patīkamu garšu un saldāks nekā pēdējā laikā tik daudzu iecienītais ūdens ar svaigu gurķi vai citronu.
Šis vienkāršais dzēriens burvīgi atsvaidzinās karstā vasaras dienā un palīdzēs arī ietaupīt naudu – nemaz jau nerunājot par to, ka tas ir nesalīdzināmi veselīgāks par sintētiskajām krāsainajām limonādēm.
Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock