foto: Shutterstock
Vistas gaļas tefteļi: divas receptes
Visbiežāk tefteļiem veido klasisko apaļo formu, taču tikpat labi tos var samīcīt plakanus kā kotletes vai plācenīšus. Atšķirībā no kotletēm, gatavojot tefteļus, lielu lomu spēlē mērce.
Garšīgi
2021. gada 14. novembris, 09:38

Vistas gaļas tefteļi: divas receptes

"100 Labi Padomi"

Zināmā mērā tefteļus var salīdzināt ar kotletēm, tikai tefteļu gaļai vēl pievieno vai nu rīsus, vai sēnes un dārzeņus. Visbiežāk tefteļiem veido klasisko apaļo formu, taču tikpat labi tos var samīcīt plakanus kā kotletes vai plācenīšus. Atšķirībā no kotletēm, gatavojot tefteļus, lielu lomu spēlē mērce.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc šīm pašām receptēm var gatavot tefteļus arī no tītara gaļas.

Vistas gaļas tefteļi ar siera garoziņu

Sēņu sezonā šampinjonu vietā var izmantot svaigas gailenes.

10 tefteļu
1 stunda

400 g maltas vistas gaļas
160 g šampinjonu
1 liels sīpols
½ glāzes rīsu

Pārliešanai:
150 g skābā krējuma
100 g rīvēta cietā siera
1 ola
½ glāzes piena
eļļa
sāls, malti pipari

1. Rīsus ber sālsūdenī un izvāri pusgatavus.

2. Šampinjonus un sīpolu sagriez mazos gabaliņos, ber pannā sakarsētā eļļā un apcep.

3. Bļodā rūpīgi samaisi malto gaļu ar rīsiem, šampinjoniem un sīpoliem, sāli un pipariem. Izveido 10 tefteļus un liec sacepumu veidnē, kas ieziesta ar eļļu.

4. Krējumu sakul ar pienu un olu, pieber sāli un piparus. Pārlej tefteļiem.

5. Veidni ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

6. Pārkaisi rīvēto sieru un turpini cept vēl 10 minūtes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vistas gaļas tefteļi tomātu mērcē

Piedevās labi garšo gan vārīti kartupeļi, gan griķi.

10 tefteļu
1 stunda

700 g vistas šķiņķīšu bez ādas
150 g kartupeļu biezeņa
110 g rīvēta cietā siera
3 ķiploka daiviņas
1 sīpols
1 burkāns
eļļa
sāls, malti pipari

Pārliešanai:
100 g gatavās tomātu mērces
1 ēdk. viegli saspaidītu sinepju sēklu
sakapāti pētersīļi

1. Gaļu atdali no kauliem un smalki sakapā.

2. Sīpolu, ķiplokus un burkānu nomizo un smalki sakapā. Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolus un burkānus.

3. Bļodā rūpīgi samaisi gaļu ar apcepto maisījumu, ķiplokiem, sieru, sāli un pipariem. Izveido 10 plakanus plācenīšus.

4. No kartupeļu biezeņa izveido 10 mazas bumbiņas, uzliec uz gaļas plācenīšiem un savel apaļus tefteļus. Liec sacepumu veidnē.

5. Tomātu mērci samaisi ar sinepēm, pētersīļiem un nelielu daudzumu ūdens un pārlej tefteļiem.

6. Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.