Pošamies atvaļinājumā. Padomi, kā koferī iedabūt vairāk mantu
Sarullē savas drēbes, nevis vienkārši samet, kā pagadās! Ikviens, sākot no stjuartiem līdz militārpersonām, zina šo triku – apģērba sarullēšana ir labākais veids, kā koferī iepildīt vairāk.
Noderīgi ikdienā
2015. gada 11. jūlijs, 05:10

Pošamies atvaļinājumā. Padomi, kā koferī iedabūt vairāk mantu

Jauns.lv

Dodoties ceļojumā, mūžīgi aktuāla problēma ir – kā savā čemodānā satilpināt visas neskaitāmās „ļoti vajadzīgās” lietas. Protams, var jau teikt – vienkārši ņemiet līdzi mazāk. Taču tām, kuras ceļojot grib vismaz minimālu izvēli garderobē un, protams, arī apģērbu neparedzētiem laika apstākļiem, Haffingtonpost.com sešus veidus, kā savā koferī dabūt vairāk mantu.

Taupi vietu ar īpašajiem ceļošanas maisiem

Iespējams, būsi redzējusi „maģisko” ceļojuma maisu, kurās, saspiežot drēbes, iespējams lielus apģērba gabalus (kā džemperus, jakas) saplacināt mazā, kompaktā vienībā. Lietojot šos maisus, tu ietaupīsi vietu, un drēbes būs kārtīgi saliktas. Šie ceļošanas maisiņi nedarbojas ar vakuuma palīdzību, šīm vajadzībām vari izmantot arī parastos polietelēna maisus ar "zip-lock" aizdari.

Liec apģērbu savās kurpēs

Kurpes koferī aizņem ļoti daudz vietas, bet to var izmantot lietderīgi – saliekot kurpēs mazas lietiņas, piemēram, rotaslietas, sarullētas kaklasaites, zeķes vai apakšveļu. Saliec apavus sāniski, lai ietaupītu vietu.

Izmanto ietīšanas un kopā sasiešanas metodi

Ietilpini savā bagāžā vairāk, izvairoties no apģērba saburzīšanās. Šī iepakošanas stratēģija ietver nelielu apģērbu (zeķu, apakšveļas) ielikšanu mazos maisiņos, lai pēc tam tos aptītu ar lielākiem apģērba gabaliem. Lietas turēsies kopā, ja tās būs ietītas un sasietas.

Pieplacini koferi, lai pēc tam dabūtu iekšā vēl vairāk mantu

Blakus koferim joprojām ir daži priekšmeti, kurus, tā vien liekas, nebūs iespējams dabūt iekšā? Pamēģini aizvērt un saspiest savu koferi, cik vien tas iespējams, pat ja vajadzēs uz tā gluži klasiskā veidā uzsēsties. Pēc tam atver koferi un pamēģini salikt atlikušās lietas brīvajās vietās. Vienmēr, kad saspiedīsi koferi un pēc tam atvērsi atkal, tajā būs parādījusies kāda brīva vietiņa.

Sarullē drēbes

Ikviens, sākot no stjuartiem līdz militārpersonām, zina šo triku – apģērba sarullēšana ir labākais veids, kā koferī iepildīt vairāk. Pie tam sarullētas drēbes mazāk burzīsies, nekā tad, ja tās tiks vienkārši salocītas.

Nopērc paplašināmo somu

Labi, tā būs neliela krāpšanās, bet labākais veids, kā ielikt vairāk lietu savā koferī, ir koferis, kas „aug” kopā ar tavām vajadzībām. Paplašināmā soma ir kā divi vienā. Parasti tā ir rokas bagāžas izmēra, bet, kad nepieciešams, to iespējams palielināt.

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock