Noderīgi ikdienā
2021. gada 9. augusts, 19:34

Video: idejas, ko aizņemties mūsdienīgi senatnīgas piejūras mājas iekārtošanai

Jauns.lv

Jūrmalas nams ar romantiski vēsturisko šarmu ir rūpīgi renovēts un pārbūvēts, izmantojot detaļas no citām senām, jau zudībā gājušām kūrortpilsētas mājām.

Jūrmalā, Jaundubultu namā un tā apkārtnē, iespējams iedvesmoties no oriģinālām idejām un  risinājumiem. Mūžzaļais efeju dekors – metāla stiepļu žogs, kas noaudzēts ar efejām, krāsainu vitrāžas stikliņu imitācija – izmantojot līmplēvi, dekoratīvs lampas abažūrs, kas izveidots no batista svārkiem, siena, kas nokrāsota ar tāfeles krāsu, zīmēšanas un rakstīšanas priekam. Šos un vēl citus pārsteidzošus risinājumus, kā veidot nama īpašo auru, atklāj žurnāla “100 labi padomi” jaunākajā numurā.

Māja celta kā neliels Jūrmalas strādnieku nams, līdzās lielajai saimnieku mītnei, 20. gadsimta sākumā.

Pēc revolūcijas mājā tika ierīkots veikals, pēc kara un Latvijas okupācijas nams piedzīvoja pirmo  pārbūvi. Pirms divdesmit gadiem, kad to iegādājās žurnāliste Diāna Jance ar ģimeni, sākās nama ilgi gaidītā un laikietilpīga renovācija.

Jūrmalai raksturīgā nama aprises veidotas, īstenojot saimniece ideju – kopā salikt septiņpadsmit nojaukšanai paredzētu vēsturisku ēku būvdetaļas. Arī daudzās logu rūtis un kāpnes ar kreiso pagriezienu ir paglābtas no aiziešanas nebūtībā, pateicoties Diānas Jances neatlaidībai un ātrai rīcībai.

Žurnāla “100 labi padomi” jaunākajā numurā uzzini arī, kāpēc sunim nav labi dot cilvēka našķus, kā uztamborēt ietilpīgu un izturīgu ābolu grozu, kuras puķes audzēt kamenēm un bitēm par prieku, un citus noderīgus ieteikumus mājas un dārza labiekārtošanā

Žurnāla lasītāji vēl uzzinās, kā motivēt bērnu mācīties, ieklausoties psihologa padomos, kāpēc rudenī paaugstināt D vitamīna līmeni, kā cīnīties ar gliemežiem, izmantojot kafijas biezumus.

Tēmas