foto: Shutterstock
Kā izdzīvot karstā laikā bez kondicioniera?
Lai gan tas skan apnicīgi, tomēr arī šķidruma uzņemšana var palīdzēt pārdzīvot tveici. Karstajā laikā pastiprinās svīšana, tāpēc jādzer vairāk ūdens nekā parasti.
Noderīgi ikdienā
2021. gada 12. jūlijs, 07:13

Kā izdzīvot karstā laikā bez kondicioniera?

Jauns.lv

Vasarā, kad termometra stabiņš arvien biežāk pārsniedz mūsu komforta temperatūru, ir jāmeklē veidi, kā sev palīdzēt šo karstumu pārdzīvot. Ja mājās vai darbā ir pieejams kondicionieris, daudzas problēmas atkrīt, taču arī tiem, kam šādas ierīces nav, ir iespēja sev kā līdzēt. Padomus sniedz portāls www.medicinenet.com.

Vēdini telpas gudri

Dažkārt ir tik silts, ka šķiet, ka arī pie atvērtiem logiem nav ko elpot. Taču pareizi būtu logus aizvērt un aizvilkt aizkarus dienas karstākajā laikā, lai neļautu telpai uzkarst. Un vakarā vai agri no rīta, kad ārā temperatūra ir pieņemama, tos turēt atvērtus.

foto: Pixabay

Ar aukstu ūdeni

Izmanto armijas metodes - turi kājas aukstā ūdenī, bet uz pakauša, deniņiem liec aukstu dvieļu kompreses. Ej vēsās dušās vai vannās, piepildi aerosola pudeli ar aukstu ūdeni un apsmidzini seju, kad jūti vajadzību.

Necept un nevārīt

Kvēlspuldzes var radīt nevajadzīgu siltumu, tāpat kā dators, TV vai citas ierīces. Ēd svaigu ēdienu, kuru pagatavošanai nav nepieciešams izmantot krāsni vai plīti, tas mazinās mājvietas iekšējos temperatūru. Arī uztura speciālisti iesaka karstā laikā dot priekšroku vieglam un svaigam ēdienam, piemēram, dārzeņu salātiem, piena produktiem un svaigām sulām.

Dzer pietiekoši daudz ūdens

Lai arī tas skan apnicīgi, tomēr pietiekoša šķidruma uzņemšana var palīdzēt pārdzīvot karsto laiku. Karstajā laikā pastiprinās svīšana, tāpēc būtu jādzer vairāk ūdens kā ikdienā. Slāpes ir pirmā dehidratācijas pazīme; cilvēkiem vajadzētu dzert pietiekamu daudzumu šķidruma pirms parādās slāpes, lai novērstu dehidratāciju. Izvairies no alkohola un kofeīna saturošiem produktiem, kas veicina dehidratāciju.

foto: unsplash.com

Ledus ventilators

Ja jums mājās vai darbā ir ventilators, tā priekšā novieto trauku ar ledu, saldētavā sasaldētas ūdens pudeles, tādā veidā ventilators jums palīdzēs daudz vairāk.

Dabiski materiāli

Mūsu pašsajūtu karstajā laikā ļoti ietekmē arī apģērbs. Ieteicams izmantot dabiskus materiālus - linu, kokvilnu, zīdu, kas ļauj ādai elpot. Ja jāuzturas saulē atceries par galvassegu, ieteicams to izvēlēties  dabiska materiāla un gaišā krāsā. Noderēs arī kvalitatīvas saulesbrilles.

Šorti sievietēm - ieskats ielu modē pasaules lielpilsētās 2019. un 2020. gadā

gallery icon

Populārais vasaras apģērbs - baltas bikses

gallery icon