Nākamajā dienā šo kvasu var pārliet pudelēs un glabāt ledusskapī.
Garšīgi
2015. gada 31. jūlijā, 13:12
Kā pagatavot ļoti gardu mājas jāņogu kvasu
Kvass uzlabo gremošanas procesu un paaugstina organismā tonusu. Turklāt tas lieliski veldzē slāpes. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga kvasa recepti, šoreiz no jāņogām.
Sastāvdaļas
500g jāņogas
250g cukurs
10g svaigs raugs
piparmētras
Pagatavošana
Ogas pārlasīt, noskalot, iebērt lielā stikla burkā un saspaidīt ar kartupeļu stampu. Pievienot piparmētras lapiņas. Uzkarsēt 3l ūdens un pārliet pāri saspaidītām ogām, apmaisīt un atdzesēt.
Šķidrumu izkāst, vēlreiz nedaudz uzkarsēt, pievienot cukuru un raugu. Samaisīt, līdz cukurs un raugs izšķīst. Apsegt ar marli un nolikt rūgt uz nakti. Nākamajā dienā kvasu pārliet pudelēs un glabāt ledusskapī.
Teksts un foto: BonAppetit.lv