foto: Publicitātes foto
Lāču 100% rudzu maize – veselīgs pamatēdiens, spēcinoša uzkoda un gards deserts
Garšīgi
2021. gada 2. jūnijs, 06:00

Lāču 100% rudzu maize – veselīgs pamatēdiens, spēcinoša uzkoda un gards deserts

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Lāču dabīgā, malkas krāsnī ceptā 100% rudzu maize ir tik garšīga un aromātiska, ka gardu muti to var ēst arī vienu pašu vai nedaudz aizdarīt ar sviestiņu vai biezpienu. Tomēr var darīt arī citādi - pagatavot sev ar rudzu maizi tieši tādu maltīti, kādu gribas: nelielu uzkodu, sātīgu pamatēdienu vai kārdinošu desertu. Mūsdienās ir iespējamas bezgala daudzas sviestmaižu variācijas - atkarībā no tā, ko tai brīdī kārojas un cik izsalcis ir ēdājs.

Īstā Lāču rudzu maize ir klasiska vērtība – gluži tāpat kā Latvijas sviests, medus un piens. Un  ne velti šīs pamatvērtības visas lieliski sader kopā un rada labāko garšu harmoniju pasaulē – garšu, kas asociējas ar Dzimteni, mājām un bērnību. Laimes un mīlestības garšu.

Jo rudzu maizi Latvijā cep jau gadu simtiem, un joprojām senāk celtajās mājās goda vietā redzama maizes krāsns. Tieši tādēļ šeit ir sastopama tik augstvērtīga un garda rudzu maize, jo tās cepšanas tehnoloģija ir līdz smalkākajai niansei izstrādāta un izlolota, mantota no paaudzes paaudzē. Tādējādi no mūsu Latvijas šķietami pieticīgās graudaugu kultūras – rudziem – arī mūsdienās tiek cepta pasaulē vērtīgākā rudzu maize.

foto: Publicitātes foto

100 % rudzu maize ir tik universāla, ka der itin jebkuram maltītes veidam – nelielām uzkodām, sātīgam pamatēdienam vai desertam – rupjmaizes kārtojumā vai vienkārši baudot to ar medu vai ievārījumu. Savukārt pievienojot zaļumus, sviestmaize kļūs par īstu, sulīgu un enerģizējošu vitamīnu “bumbu”.

Tuvojas vasara, tādēļ neaizmirstiet izbaudīt desertu - Lāču rudzu maizīti ar MEDU un ZEMENĒM! Tik vienkārši un tik gardi….

Lāču Īstā Rudzu maize, Lāču Burkānmaize un Rudzu Saldskābmaize – no 100% rudzu miltiem cepta maize ar dabīgo ieraugu

foto: Publicitātes foto

Pārsteidzoši, bet izrādās, ka tieši pēc senām un tradicionālām receptēm ceptā ĪSTĀ RUDZU MAIZE var sniegt lielu daļu no cilvēkam ikdienā nepieciešamajām uzturvielām, nodrošinot spēku, enerģiju un izturību.

Cepot rudzu maizi, ir strikti jāievēro gadu simteņos izstrādāti rituāli, un maizes sastāvā nav nekā lieka. Tikai tad maizīte vienmēr saglabā tās vērtīgākās īpašības un nemainīgo kvalitāti.

Vai zinājāt, ka arī Lāču SALDSKĀBMAIZE ir no 100% rudzu miltiem? Jā, tā ir tieši tikpat veselīga kā ierasti tumšā rudzu maizīte, tikai cepta no smalkāka maluma, bīdelētiem rudzu miltiem.

foto: Publicitātes foto

Ja Jums labāk garšo saldskābā maizīte – ēdiet veseli un neuztraucieties par to, ka maizīte ir gaišāka un ar atšķirīgu garšu. Tā kā Lāču Saldskābās maizes sastāvā ir tikai rudzu milti, tad maizītei piemīt visas vērtīgās īpašības un izcilā kvalitāte, kas raksturīga pārējiem rudzu maizes veidiem.

 Savukārt unikālā BURKĀNMAIZE, kuru par savu vismīļāko rupjmaizīti jau gadiem ilgi dēvē tās cienītāji, ir viena no pirmajām “Lāču” maizēm, kura tika bagātināta ar dārzeņiem – Latvijā audzētiem burkāniem. Burkānmaizes pievilcības noslēpums noteikti slēpjas tās garšā un aromātā, turklāt, kā jau ikvienai rudzu maizei, tai piemīt visas vērtīgās un veselīgās uzturvielas.

Burkānmaize ir maiga rupjmaize, kas cepta, ievērojot senas tradīcijas - no rupjiem un skrotētiem rudzu miltiem un ar dabīgo ieraugu. Lai iegūtu īpaši maigu garšu, tai pievienoti veselīgi Latvijā auguši burkāni, kas piešķir maizei daudz lielāku vērtību, teicamu un unikālu garšu.

foto: Publicitātes foto

Tomēr pats galvenais – vai tā būtu smaržīgā un garda tradicionālā rudzu maizīte, vai ar citām dabas veltēm bagātinātā - ikviena no Lāču rudzu maizēm apveltīta ar visām vērtīgākajām rudzu maizes īpašībām, visas tās palīdz gūt spēku, uzturēt labu veselību un omu!   

Latvieši jau gadu simteņiem ēduši un ēdīs īsto, dabīgo, pēc sentēvu receptēm cepto rudzu maizi. Un tas ir gan tādēļ, ka mēs esam noturīgi savās vērtībās un izvēlēs, gan tādēļ, ka Latvijas maizes cepēji spējuši nodot turpmākajām paaudzēm mantojumā īsto rudzu maizes recepti un saglabāt tradicionālo maizes cepšanas tehnoloģiju.  

Tomēr pats galvenais ir mīlestība, pacietība un rūpīgs darbs. Lāči ir pārliecināti, ka tieši attieksme un darba mīlestība ir izcilas maizes garšas pamatā!

Un Lāču maizes cienītāju sirsnīgās atsauksmes to apliecina:

“Ēdot izbaudu maizītes garšu un spēku. Neviena cita maize neizsauc tādas emocijas! Jūtos piederīga šai zemei un vietai! Lāču maize ir sātīga, īsta un garšīgāka par jebkuru kūku. Paldies maizītes radītājiem!”

foto: Publicitātes foto

Šādi vārdi patiesi silda sirdi, dod spēku un iedvesmu visai lielajai Lāču saimei turpināt darbu un ik dienas rūpēties par to, lai Lāču maizīte nonāktu uz galda visiem tās cienītājiem!

Mēs esam stipri ļaudis, jo mums ir TĀDA maize. Lāču maize. Veseli ēduši!

Lāču Īsto Rudzu maizi, Saldskābo un Burkānmaizi, kā arī citas gardās Lāču maizes  un daudzveidīgo ceptuves produkciju var iegādāties Lāču veikalos, lielākajos tirdzniecības tīklos vai internetveikalā www.laci.lv

Visplašākā izvēle un svaigākā maize Lāču veikalos: https://laci.lv/lv/veikali/

foto: Publicitātes foto

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Lāču maize