Uzmanību! Produkti, kurus nav ieteicams glabāt ledusskapī
Atgriežoties no tirgus vai veikala, nevajag visu iepirkumu somas saturu uzreiz sastumt ledusskapī. Tomāti un kartupeļi ar aukstumu pilnīgi noteikti "nedraudzējas".
Noderīgi ikdienā

Uzmanību! Produkti, kurus nav ieteicams glabāt ledusskapī

Jauns.lv

Daži dārzeņi un augļi zaudē savas vērtīgās īpašības, ja tos glabā ledusskapī, ir pārliecināti veselīga uztura eksperti.Protams, lielākā daļa produktu vislabāk saglabājas aukstumā, taču dažas ēdamlietas, sevišķi augļus un dārzeņus, ledusskapī vajadzētu likt tikai tad, ja tie ir pilnīgi gatavi, raksta dailymail.co.uk.

Bieži vien ledusskapī liekam

maizi

– cerībā, ka tā ilgāk saglabāsies svaiga un nesapelēs. Taču maize ledusskapī ātrāk sakalst. Un, ilgāk glabājot, tā tāpat sabojāsies. Tātad, ja negrasāties maizi tuvākajā laikā apēst, diētas ārste Aloiza Horigana iesaka to sasaldēt (glabāt saldētavā).

Arī

tomātus

mēs bieži vien mēdzam likt ledusskapī, taču to nevajag steigties darīt. Kāpēc šos dārzeņus veikalā nemēdz likt ledusskapī? Tam, protams, ir iemesls. Lai tomāti būtu patiešām gardi, tiem jābūt gataviem, taču ledusskapī tie negatavosies. Tātad aukstumā šos dārzeņus vajadzētu likt tikai tad, ja tie ir pavisam nogatavojušies.

Ogas

, protams, ātri bojājas, taču pa taisno no dārza vai veikala arī tās nevajadzētu likt ledusskapī. Tāpat arī

medus

– aukstumā tas kristalizēsies, tāpēc medu mierīgi var un vajag glabāt virtuves skapītī. Tas nesabojāsies!

Ķiplokus

, tāpat kā

sīpolus

un kartupeļus, ieteicams glabāk tumšā, vēsā vietā – kamēr tie nav notīrīti. Ja ķiplokiem ir notīrītas miziņas – tad gan tie jāglabā ledusskapī slēgtā traukā, jo citādi tie zaudēs asumu.

Eļļu parasti ledusskapī neliek, taču dienasgaismā tā nereti var zaudēt savas īpašības, un ledusskapī eļļa savu dabīgo garšu saglabās ilgāk. Olīveļļa jāglabā tumšā vietā, jo gaisam samazina antioksidantu daudzumu tajā.

Arbūzu

ledusskapī nav ieteicams likt, kamēr tas nav sagriezts.

Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock


Tēmas