Uzmanību! Produkti, kurus nav ieteicams glabāt ledusskapī
Daži dārzeņi un augļi zaudē savas vērtīgās īpašības, ja tos glabā ledusskapī, ir pārliecināti veselīga uztura eksperti.Protams, lielākā daļa produktu vislabāk saglabājas aukstumā, taču dažas ēdamlietas, sevišķi augļus un dārzeņus, ledusskapī vajadzētu likt tikai tad, ja tie ir pilnīgi gatavi, raksta dailymail.co.uk.
Bieži vien ledusskapī liekam
– cerībā, ka tā ilgāk saglabāsies svaiga un nesapelēs. Taču maize ledusskapī ātrāk sakalst. Un, ilgāk glabājot, tā tāpat sabojāsies. Tātad, ja negrasāties maizi tuvākajā laikā apēst, diētas ārste Aloiza Horigana iesaka to sasaldēt (glabāt saldētavā).
Arī
mēs bieži vien mēdzam likt ledusskapī, taču to nevajag steigties darīt. Kāpēc šos dārzeņus veikalā nemēdz likt ledusskapī? Tam, protams, ir iemesls. Lai tomāti būtu patiešām gardi, tiem jābūt gataviem, taču ledusskapī tie negatavosies. Tātad aukstumā šos dārzeņus vajadzētu likt tikai tad, ja tie ir pavisam nogatavojušies.
Jo gatavāks
, jo vairāk C vitamīna un antioksidantu tajā ir. Ja apelsīnu pārāk ilgi notur ledusskapī, tas sāk zaudēt savas C vitamīna rezerves.
Nekādā ziņā ledusskapī nelieciet
. Tur tie kļūs pārāk mitri. Tāpat kā sīpolus, arī kartupeļus vajadzētu glabāt tumšā, vēsā vietā.
, protams, ātri bojājas, taču pa taisno no dārza vai veikala arī tās nevajadzētu likt ledusskapī. Tāpat arī
– aukstumā tas kristalizēsies, tāpēc medu mierīgi var un vajag glabāt virtuves skapītī. Tas nesabojāsies!
, tāpat kā
un kartupeļus, ieteicams glabāk tumšā, vēsā vietā – kamēr tie nav notīrīti. Ja ķiplokiem ir notīrītas miziņas – tad gan tie jāglabā ledusskapī slēgtā traukā, jo citādi tie zaudēs asumu.
Eļļu parasti ledusskapī neliek, taču dienasgaismā tā nereti var zaudēt savas īpašības, un ledusskapī eļļa savu dabīgo garšu saglabās ilgāk. Olīveļļa jāglabā tumšā vietā, jo gaisam samazina antioksidantu daudzumu tajā.
ledusskapī nav ieteicams likt, kamēr tas nav sagriezts.
Kasjauns.lv/ Foto: Shutterstock