Garšīgi
2021. gada 10. aprīlis, 15:31

Kartupeļu biezputras pamatrecepte - un divas idejas, kā to dažādot

"100 Labi Padomi"

Pievienojot dažādus dārzeņus, kartupeļu biezputru var padarīt krāsaināku.

Kartupeļu biezputras pamatrecepte

4 personām
35 minūtes

800 g kartupeļu
250 ml piena
50 g sviesta
malts muskatrieksts
sāls

1. Nomizotus kartupeļus sagriez paprāvos gabalos, liec verdošā sālsūdenī un izvāri gatavus.

2. Citā katlā sasildi pienu. Kartupeļus nokās un caur kartupeļu spiedi iespied pienā. Pievieno sviestu un rūpīgi sakul, lai izveidojas viendabīgas konsistences biezputra.

3. Iemaisi sāli un muskatriekstu.

Kartupeļu biezputra ar zaļajiem zirnīšiem

Gatavā biezputra būs ieguvusi patīkami zaļu toni.

Vāri 500 g kartupeļu, kā norādīts pamatreceptē. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno 300 g saldētu zaļo zirnīšu. Nokās un izspied caur spiedi vai sastampā. Pievieno 1 citrona sulu un smalki sarīvētu miziņu, kā arī 1 ēdk. ļoti smalki sakapātu piparmētras lapiņu. Sakul ar 250 ml piena un 50 g sviesta, pieber sāli.

Kartupeļu biezputra ar burkāniem

Atkarībā no burkānu šķirnes biezputra būs vai nu intensīvi dzeltena, vai maigi oranža.

Vāri 500 g kartupeļu un 400 g burkānu gabaliņu, kā norādīts pamatreceptē, pēc tam nokās un izspied caur kartupeļu spiedi. Pielej 150 ml piena, 100 ml apelsīnu sulas, pievieno 4 ēdk. sezama pastas (Tahini), sāli un maltas romiešu ķimenes un rūpīgi sakul. Pārkaisi ar viegli apgrauzdētām sezama sēkliņām.