Ābolu strūdele ar marcipānu - pie tējas rudens vakaros
Strūdeli var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Garšīgi

Ābolu strūdele ar marcipānu - pie tējas rudens vakaros

Jauns.lv

Austrijā pēc tā, kā meitenes cepa strūdeli vērtēja līgavu – vai pietiks pacietības izstiept mīklu strūdelei, lai tā būtu plānāka par cigarešu papīru? Vai paspēs karstu strūdeli izņemt no cepeškrāsns, lai garoziņa būtu kraukšķīga un nesadegusi?! Ja viss sanāk, tad būs laba sieva. Mūsdienās mīklu var nopirkt veikalos jau gatavu, kas krietni atvieglo meitenēm iziešanu pie vīra….

Sastāvdaļas

    300g kārtainā bezrauga mīkla

    3 lieli āboli

    250g marcipāna masa

    1/2 citrons

    3 ēd.k. Amaretto liķieris vai sīrups

Pagatavošana

  1.Ābolus nomizot, izgriezt serdi un sagriezt mazos kubiņos. Marcipāna masu paturēt 10 min, saldētavā un tad sarīvēt uz dārzeņu rīves. No 1/2 citrona izspiest sulu un norīvēt miziņu. Rīvētu marcipānu sajaukt ar āboliem, pievienot Amaretto sīrupu vai liķieri, citrona sulu, miziņu un visu samaisīt.

    2. Uz darba virsmas izklāt tīru virtuves dvielīti un pārkaisīt to ar miltiem. uz dvielīša izrullēt mīklu apm. 1-2 mm biezu. Uz mīklas izklāt pagatavoto pildījumu, atstājot 2 cm no vienas malas brūvu. Ar dvielīša palīdzību sarullēt ruleti tā, lai brīvā mala būtu augšpusē un uzmanīgi sastiprināt malas.

    3. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Ruleti pārlikt uz cepešpannas ar šuvi uz leju, apsmērēt ar olu dzeltenumu un cept cepeškrāsnī apm. 30-40 min.

    Strūdeli pasniedz gan karstu, gan aukstu.

BonAppetit.lv / Foto: Shutterstock