Ja nopirkts puszaļš ananass – lūk, kā padarīt to saldu un sulīgu
foto: Shutterstock
Ja nopirkts pusgatavs ananass, ar vienkāršu paņēmienu var panākt, ka auglis garšo tik lieliski, it kā būtu pārpārēm baudījis tropu sauli.
Noderīgi ikdienā

Ja nopirkts puszaļš ananass - lūk, kā padarīt to saldu un sulīgu

Kasjauns.lv

Kā izvēlēties ananasu, lai tas būtu gatavs un gards? Labākā pazīme ir krāsa – tai vajadzētu būt brūni zeltainai, nevis zaļai. Turklāt ananasam vajadzētu būt ar patīkamu saldu smaržu – ja, augli pasmaržojot, neko nevarat saost, tātad tas nav gatavs.

Taču, ko darīt, ja esat no veikala vai tirgus atnesuši ananasu, kas nav ne īpaši salds, ne arī sulīgs – un absolūti nešķiet, ka šis auglis ir baudījis tropu sauli?

Virtuves padomu grāmatā „Dessert and Booze Hacks“ lasāms vienkāršs ieteikums, kā uzlabot ananasu garšu, ziņo ēdienu portāls food52.com.

Vispirms nogrieziet ananasam lapas. Tad ielieciet ananasu šķīvī – ar sagriezto pusi uz leju, un pārklājiet to ar foliju vai pārtikas plēvi.

Ielieciet ananasu ledusskapī – un esiet pacietīgi – paturiet tur augli 2-3 dienas.

Kad būsiet izņēmuši to no ledusskapja un pagaršosiet, jūs redzēsiet – ananass būs kļuvis gan saldāks, gan sulīgāks. Kāpēc?

Atbilde ir vienkārša. Jo ananass nogatavojas no apakšas – tajā vietā, kur ir tuvāk kātam (jā, ananasi aug uz kātiem). Kad apgriežat to otrādi, „ar kājām uz augšu”, saldā sula izplūst pa visu augli.

Grāmatas autori uzsver, ka atšķirība ir redzama arī ar acīm, ne vien ar garšas kārpiņām – pusgatavs ananass ir baltāks, sausāks, bet, apgriezts otrādi un paturēts, tas kļūst daudz dzeltenāks.