Kā izcept gardus biezpiena plācenīšus: pamatrecepte
Lai izceptu gardus biezpiena plācenīšus, nepieciešams labs biezpiens, labas olas, labi milti un labs cukurs.
■ Piemērotākais plācenīšiem ir 9 % biezpiens, turklāt pēc iespējas svaigāks un sausāks, nevis tāds, no kura pil šķidrums.
■ Plācenīšu mīklai mēdz izmantot gan visu olu, proti, baltumu un dzeltenumu, gan tikai dzeltenumus. Garšīgāki un zeltaināki, un izskatīgāki plācenīši tomēr sanāk, ja cepšanai lieto olu dzeltenumus.
■ Ja neskaita kalorijas un citādas veselīga uztura nianses, vispiemērotākie tomēr ir kviešu milti, it sevišķi tie, uz kuru iesaiņojuma ir arī uzraksts Konditorejas milti. Šajos miltos plācenīšus arī apviļā.
■ Cukuru var arī nepievienot – ja paredzēts, ka plācenīšus pasniegs ar ievārījumu vai putukrējumu, vai citām saldām piedevām. Taču, ja šādas piedevas nav paredzētas, mīklai ieteicams piebērt vai nu brūno cukuru, vai kokosziedu cukuru – ja ir pieejams.
Biezpiena plācenīšu pamatrecepte
Ja gribas, mīklai var pievienot rumā mērcētas rozīnes.
4 personām
20 minūtes pagatavošanai
400 g 9 % biezpiena
4 ēdk. miltu
2 ēdk. cukura
2 olas dzeltenumi
šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai
1. Biezpienu liec bļodā un ar dakšiņu rūpīgi sasmalcini.
2. Pievieno olu dzeltenumus, sāli, 2 ēdk. miltu un cukuru un rūpīgi samīci.
3. Mīklu sadali 8 daļās, un no katras izveido plakanu plācenīti.
4. Šķīvī ieber atlikušos miltus. Apviļā plācenīšus; liekos miltus nopurini.
5. Pannā sakarsē eļļu un cep plācenīšus zeltainus no abām pusēm.