Pašgatavots priežu čiekuru un skuju uzlējums - lieto, pa karotei iemaisot tējā
foto: Pixabay.com
Garšīgi

Pašgatavots priežu čiekuru un skuju uzlējums - lieto, pa karotei iemaisot tējā

"100 Labi Padomi"

Uzlējumam vislabāk der jauni, mīksti, aromātiski čiekuriņi un arī jaunie dzinumi.

Ja nav iespējams tikt pie priežu pumpuriem, var ņemt arī nobriedušākas skujas; tās pirms bēršanas burkā ieteicams viegli sakapāt. Medus vietā der arī cukurs.

● 1 l laba degvīna
● 300 g jaunu priežu čiekuru un skuju
● 200 g šķidra medus

foto: Shutterstock

1. Lielā burkā ieber jaunos priežu čiekurus un skujas. Pievieno medu un pielej degvīnu.

2. Burkai uzliec vāku un rūpīgi sakrati. Noliec tumšā vietā uz 3 nedēļām. Ik pa laikam sakrati.

3. Pēc tam izkās un salej mazās pudelītēs.

4. Lieto, uzlējumu pa karotei pievienojot tējai. Var iemaisīt arī citos karstajos dzērienos, piemēram, punšā vai karstajā ābolu sulas dzērienā.