Garšīgi
2020. gada 1. decembrī, 19:10
Pašgatavots priežu čiekuru un skuju uzlējums - lieto, pa karotei iemaisot tējā
Uzlējumam vislabāk der jauni, mīksti, aromātiski čiekuriņi un arī jaunie dzinumi.
Ja nav iespējams tikt pie priežu pumpuriem, var ņemt arī nobriedušākas skujas; tās pirms bēršanas burkā ieteicams viegli sakapāt. Medus vietā der arī cukurs.
● 1 l laba degvīna
● 300 g jaunu priežu čiekuru un skuju
● 200 g šķidra medus
1. Lielā burkā ieber jaunos priežu čiekurus un skujas. Pievieno medu un pielej degvīnu.
2. Burkai uzliec vāku un rūpīgi sakrati. Noliec tumšā vietā uz 3 nedēļām. Ik pa laikam sakrati.
3. Pēc tam izkās un salej mazās pudelītēs.
4. Lieto, uzlējumu pa karotei pievienojot tējai. Var iemaisīt arī citos karstajos dzērienos, piemēram, punšā vai karstajā ābolu sulas dzērienā.