Garšīgi
2020. gada 20. novembrī, 04:56
Kā vienkārši pagatavot brokastu pārslas pašai?
Musli jeb brokastu pārslas ir kā glābšanas riņķis rītos, kad gulēts ilgāk. Pārslas, piens vai jogurts un pusminūtes laikā – kārtībā! Tās tiek uzskatītas par veselīgām un pilnvērtīgām maltītēm, lai gan šad tad derētu novērtēt ogļhidrātu saturu tajās. Tāpēc – taisi pārslas pati, jo tām ir tik plašs pielietojums!
Atliek vien parūpēties, lai ledusskapī ik rītu ir piens vai jogurts.
10 porcijas
40 minūtes
- 3 glāzes auzu pārslu
- 1 glāze mandeļu skaidiņu
- 1 glāze rozīņu vai citu kaltētu, kapātu augļu
- ½ glāzes kokosriekstu vai olīveļļas
- ½ glāzes medus vai kļavu sīrupa
- ½ tējk. kanēļa
- ½ tējk. sāls
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem, dziļā cepamā plātī ieklāj papīru; piegriez to tā, lai tas noklātu plāts dibenu, bet neliektos uz augšu.
2. Lielā bļodā vai miksera traukā kārtīgi sajauc eļļu, medu vai kļavu sīrupu, kanēli, sāli. Pievieno auzu pārslas un mandeles un rūpīgi sajauc. Liec visu ar papīru izoderētajā pannā, izlīdzini un nedaudz saplacini.
3. Cep 20 minūtes; pēc pirmajām 10 minūtēm izvelc no cepeškrāsns un apmaisi. Pēc 20 minūtēm izņem no krāsns, pārkaisi ar rozīnēm vai citiem kaltētiem augļiem.
4. Uzglabāšanai stikla traukā ar vāku brokastu pārslas ber tikai tad, kad tās ir pilnībā atdzisušas.