Grēcīgi gards deserts - ābolu kraukšķis ar kazenēm
Gardā saldēdiena "crumble" nosaukums tiek latviskots dažādi - drumstalu deserts, drupačsacepums, kramblis... Mums vispiemērotākais šķiet - kraukšķis.
Garšīgi

Grēcīgi gards deserts - ābolu kraukšķis ar kazenēm

Jauns.lv

Ja vēlaties iepriecināt savus mīļos ar kādu neikdienišķu desertu, izmēģiniet šo recepti un esiet gatavi – nāksies dzirdēt uzslavas, kā arī padalīties ar recepti.

Sastāvdaļas

    3-4 vidēji lieli āboli

    250g kazenes

    malts kardamons

    1/2 citrona sula

    2 ēd.k. grenadīna sīrups

    25g sviests

    35g milti

    15g auzu pārslas

    25g cukurs

Pagatavošana

    Ābolus nomizot, izgriezt serdi un sagriezt sķēllītēs. Āboliem pievienot kazenes, kardamonu, citrona sulu, sīrupu, apmaisīt un piepildīt cepamās formiņas. Formiņās pieliet pa 1-2 ēd.k. ūdens, atkarībā no tā, cik sulīgi ir augļi.

    Sviestu, miltus, auzu pārslas un cukuru saberzt ar rokām līdz veidojas drupačas. Pārkaisīt pa virsu augļiem.

    Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādos 20-25 min.


    Pasniedz gan siltu, gan aukstu. Klāt var pasniegt saldējumu. 

Teksts un foto: BonAppetit.lv