Gardā saldēdiena "crumble" nosaukums tiek latviskots dažādi - drumstalu deserts, drupačsacepums, kramblis... Mums vispiemērotākais šķiet - kraukšķis.
Garšīgi
2015. gada 6. oktobrī, 09:40
Grēcīgi gards deserts - ābolu kraukšķis ar kazenēm
Ja vēlaties iepriecināt savus mīļos ar kādu neikdienišķu desertu, izmēģiniet šo recepti un esiet gatavi – nāksies dzirdēt uzslavas, kā arī padalīties ar recepti.
Sastāvdaļas
3-4 vidēji lieli āboli
250g kazenes
malts kardamons
1/2 citrona sula
2 ēd.k. grenadīna sīrups
25g sviests
35g milti
15g auzu pārslas
25g cukurs
Pagatavošana
Ābolus nomizot, izgriezt serdi un sagriezt sķēllītēs. Āboliem pievienot kazenes, kardamonu, citrona sulu, sīrupu, apmaisīt un piepildīt cepamās formiņas. Formiņās pieliet pa 1-2 ēd.k. ūdens, atkarībā no tā, cik sulīgi ir augļi.
Sviestu, miltus, auzu pārslas un cukuru saberzt ar rokām līdz veidojas drupačas. Pārkaisīt pa virsu augļiem.
Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādos 20-25 min.
Pasniedz gan siltu, gan aukstu. Klāt var pasniegt saldējumu.
Teksts un foto: BonAppetit.lv