Piemēram, kabaču salmiņi labāk derēs cepšanai vokpannā un ātrai apcepšanai parastajā pannā; labi garšo svaigos salātos.
Garšīgi
2020. gada 15. jūlijā, 20:48
Kā sagriezt kabaci, lai tas parāda savu garšu?
Ripiņas, stabiņi, kubiņi - kabaci ieteicams griezt atkarībā no ēdiena, kā to gatavosim.
■ Ripiņas – piemērotas cepšanai uz pannas un cepeškrāsnī, kā arī fritēšanai. Ieslīpas ripiņas – arī piemērotas cepšanai uz pannas, taču labāk iederēsies Āzijas virtuves ēdienos; labi garšo sacepumos.
■ Nelieli kubiņi – piemēroti dažādām mērcēm, piemēram, makaronu un rīsu ēdienu mērcēm, kā arī zupām.
■ Smalki gabaliņi – vislabāk der mērcēm un pildījumiem.
■ Stabiņi – noder ēšanai svaigā veidā, piemēram, ar dažādām mērcēm, kā arī fritēšanai.
■ Salmiņi – piemēroti cepšanai vokpannā un ātrai apcepšanai parastajā pannā; labi garšo svaigos salātos.