Kā sagriezt kabaci, lai tas parāda savu garšu?
foto: Shutterstock
Piemēram, kabaču salmiņi labāk derēs cepšanai vokpannā un ātrai apcepšanai parastajā pannā; labi garšo svaigos salātos.
Garšīgi

Kā sagriezt kabaci, lai tas parāda savu garšu?

"100 Labi Padomi"

Ripiņas, stabiņi, kubiņi - kabaci ieteicams griezt atkarībā no ēdiena, kā to gatavosim.

■ Ripiņas – piemērotas cepšanai uz pannas un cepeškrāsnī, kā arī fritēšanai. Ieslīpas ripiņas – arī piemērotas cepšanai uz pannas, taču labāk iederēsies Āzijas virtuves ēdienos; labi garšo sacepumos.

■ Nelieli kubiņi – piemēroti dažādām mērcēm, piemēram, makaronu un rīsu ēdienu mērcēm, kā arī zupām.

■ Smalki gabaliņi – vislabāk der mērcēm un pildījumiem.

■ Stabiņi – noder ēšanai svaigā veidā, piemēram, ar dažādām mērcēm, kā arī fritēšanai.

■ Salmiņi – piemēroti cepšanai vokpannā un ātrai apcepšanai parastajā pannā; labi garšo svaigos salātos.