Pikanta austrumnieku uzkoda - rullīši ar vistas gaļu un sēnēm
Pasniedz ar mērci - krējuma, saldskābo čili mērci vai sojas mērci.
Garšīgi

Pikanta austrumnieku uzkoda - rullīši ar vistas gaļu un sēnēm

Jauns.lv

Šo recepti vienkārši pagatavot, bet tās garšu grūti aizmirst. Vistas gaļa ar sēnēm sniedz patiesu garšas baudījumu. Izmēģiniet arī jūs!

Sastāvdaļas

    20-25 lapas saldētas mīklas rolliem

    200g vistas fileja

    75g austersēnes

    2 ķīniešu kāposta lapas

    1 ēd.k. sojas mērce

    1 ēd.k. rīsu vai heresa etiķis

    1 tējk. kukurūzas ciete

    eļļa

Pagatavošana

    Saldētas mīklas loksnes apsegt ar tīru mitru dvielīti un atkausēt.

    Pagatavot pildījumu. Vistas fileju sasmalcināt. Ķīnas kāpostu lapām nogriezt apakšējo cietāko daļu un sagriezt plānās strēmelītēs. Sēnes attīrīt no zemes un smalki sagriezt.

    Sojas mērci sajaukt ar etiķi un kukurūzas cieti. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sēnes ar kāpostiem.Pārlikt bļodiņā. Tajā pašā pannā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept vistas gaļu. Kad tā ir gatava, pievienot kāpostu-sēņu maisījumu un sojas mērci ar etiķi un kukurūzas cieti. Samaisīt un cept vēl 2-3 min.

    Uz darba virsmas liek vienu mīklas loksni (pārējās turiet zem mitra dvielīša), uz stūrīša liek pildījumu un satin rullī. Lai malas labi turas kopā, tas var apsmērēt ar olu baltumu.

    Rullīšus cep labi uzkarsētā eļļā 3-4 min, līdz tie kļūst zeltaini. Pasniedz ar mērci - krējuma, saldskābo čili mērci vai sojas mērci.


Teksts un foto: BonAppetit.lv