
Kas tā tāda - Amosova pasta?
Tā dēvētā Amosova pasta ir vitamīnu, mikroelementu un antioksidantu koncentrāts, kas gan uzlabo sirdsdarbību, gan nāk par labu veselībai kopumā.
Nikolajs Amosovs – akadēmiķis, kardioķirurgs, kurš bijis ne tikai izcils ārsts, bet arī gudrs padomdevējs un ieteicis saviem pacientiem vērtīgas receptes dzīves kvalitātes uzlabošanai.
Tā dēvētā Amosova pasta ir vitamīnu, mikroelementu un antioksidantu koncentrāts, kas gan uzlabo sirdsdarbību, gan nāk par labu veselībai kopumā. Šo maisījumu jeb pastu viņš sācis popularizēt pēc tam, kad ievērojis, ka viņa pacienti, kuri pēc operācijas vairāk pievērsušies riekstu un žāvētu augļu ēšanai, ātrāk atguvuši spēkus un veselību.
Kā pagatavot Amosova pastu?
250 g šķidra medus
250 g tumšo rozīņu
250 g žāvētu aprikožu
250 g žāvētu vīģu
250 g žāvētu plūmju
1 glāze valriekstu kodolu
1 citrons
1. Žāvētos augļus samal gaļasmašīnā vai sasmalcini blenderī.
2. Riekstus smalki sakapā.
3. Citronu ar visu mizu sagriez gabalos un arī sablendē.
4. Žāvētos augļus, riekstus un citronu samaisi un aplej ar medu.
Lieto: pieaugušie – pa 1 ēdk. 3 reizes dienā, bērni – pa 1 tējk. vai deserta karotei 3 reizes dienā.