Tāda izskatās slaveno Cēzara salātu mūsdienu versija. Labu ēstgribu!
Garšīgi
2015. gada 21. oktobrī, 20:09
No visa, kas pa rokai - salāti ar kūpinātu šķiņķi Cēzara gaumē
Restorators Cēzars Kardīni savus slavenos salātus radīja no tā, kas bija pa rokai, kad restorānā bija daudz viesu un dzeramā, bet nebija ar ko viesus cienāt. Mēs arī tāpat – no tā, kas bija pa rokai, radījām jaunus salātus Cēzara gaumē. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Sastāvdaļas
100g kūpināta šķiņķa
50g salātlapas
50g rīvēts siers Parmezāns
8-10 kiršu tomātiņi
40g grauzdiņi
Mērcei:
4 ēd.k. krējums
1 ēd.k. angļu sinepes ar graudiņiem
sāls, pipari
Pagatavošana
Salātlapas noskalot, lielākas saplūkāt ar rokām, pārlikt salātu bļodā.
Mērcei krējumu sajaukt ar sinepēm, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Mērci sajaukt ar salātlapām. Salātus sakārtot porcijas šķīvjos. Vienā malā liek sagrieztu šķēlēs šķinķi, pārkaisīt ar sieru un grauzdiņiem. Izdekorēt ar kiršu tomātiņiem.
Teksts un foto: BonAppetit.lv