foto: Publicitātes foto
Garo brīvdienu našķu receptes
Garšīgi
2020. gada 9. aprīlis, 07:00

Garo brīvdienu našķu receptes

Simona Ģermane (Instagram: @simashka)

Jauns.lv

Jau ir iestājies silts un patīkams pavasaris, kuru pavada saules pielietas brīvas dienas. Savukārt kopīgajās brīvdienās ar ģimeni, ir lieliska iespēja pārsteigt visus ar gardiem garšu ceļojumiem! Šoreiz vairāk pievēršot uzmanību svaigumam, vienkāršībai, krāsām, aromātiem un garšu niansēm, piedāvājam trīs lieliskas receptes kopā ar “Manas Garšas” garšvielām, kuru autore ir ēdienu entuziaste Simona Ģērmane (Instagram: @simashka).

Šīs receptes visus noteikti iepriecinās arī Lieldienu svinēšanas laikā, jo šajos svētkos apkārt valda krāsas. Jā, krāsas ietērpj arī šos saldos ēdienus un uzkodas! Ieskaties, paliec mājās un gatavo gardumus saviem mīļajiem!

Iebiezinātā piena rulete

Skaists, svaigs, sātīgs un gards saldais, kas garšos visiem pie svētku galda!

foto: Publicitātes foto

Sastāvs:

1 bundžiņa iebiezinātā piena

1 ola

100 g “Smalkais muslis”

100 g kviešu milti

1/2 tējk sodas

1 ēd.k etiķis

Sauja mandeļu skaidiņu

Ievārījums (vēlams skābāks)

200 g krēmsiers

200 g pūdercukurs

80 g sviests

“Manas Garšas” melleņu sulas pulveris

“Manas Garšas” rožu ziedlapu pulveris

“Absolūts ēd” cidoniju pulveris

Dekorēšanai - svaigas ogas, sausie ziedi un marcipāba bumbiņas

Pagatavošana:

foto: Publicitātes foto

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem. Lielā bļodā sajauc iebiezināto pienu ar 1 olu. Pievieno etiķī dzēstu sodu un pieber miltus un “Smalko muslis”. Visu ātri samaisa viendabīgā masā un izklāj uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep 15-17 min 180 grādos. Kad gatava, ņem laukā, pārklāj pannu ar dvielīti, apmet riņķī, noņem pannu un uzmanīgi atdala cepamo papīru. Uz karstā biskvīta ātri uzziež ievārījumu un sarullē pēc iespējas ātrāk. Jo lēnāk viss notiks, jo vairāk mīkla lūzīs rullējot. Sagatavoto ruleti noliek padzist.

foto: Publicitātes foto

Gatavo krēmu, saputojot mīkstu sviestu ar krēmsieru, pūdercukuru un melleņu sulas, rožu ziedlapu un cidoniju pulveriem pēc garšas. Kad rulete padzisusi to pārziež ar krēmu un dekorē ar ogām, sausajiem ziediem un marcipāna bumbiņām. Atstāj uz pāris stundām vai nakti ledusskapī sastingt un savilkties.

Izcils un ātri pagatavojams kārums, kas nevienu neatstās vienaldzīgu svētku brīvdienās!

Burkānu - zemesriekstu krēma cepumi

Veselīgs un ļoti gards našķis pie kafijas vai tējas.

foto: Publicitātes foto

Sastāvs:

1 glāze smalki sarīvēti burkāni

150 g “Aguz” zemesriekstu krēms

50 g žāvētas dzērvenes 

5 ēd.k tumšais “Smalkais muslis”

1 tējk. soda

50 g medus

5 saujas pūsto rīsu brokastu pārslu

Sauja pekanriekstu

“Manas Garšas” aveņu sulas pulveris pārkaisīšanai.

Pagatavošana:

foto: Publicitātes foto

Visu samaisa kopā, liek uz cepamplāts nelielas piciņas mīklas un cep 190 grādus sakarsētā cepeškrāsnī ~ 13 minūtes. Izņem no krāsns, pārkaisa ar aveņu sulas pulveri, padzesē un bauda. Gardi, veselīgi gan pie tējas, gan ko paķert līdzi dodoties dabā.

foto: Publicitātes foto

Biezpiena gliemezīši

Lieliska uzkoda, izejot svaiga gaisa meklējumos pa meža takām.

foto: Publicitātes foto

Sastāvs:

275 g biezpiens

200 g milti

100 g cukurs mīklai un 100 g pārkaisīšanai

200 g sviests

Vaniļas cukurs pēc garšas

“Manas Garšas” melleņu sulas pulveris

“Manas Garšas” aveņu sulas pulveris

Pagatavošana:

foto: Publicitātes foto

Bļodā sarīvē sviestu, sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu. Samīca viendabīgā masā un ieliek ledusskapī uz 30 min. Kad mīkla atdzisusi, sadala to uz 2 daļām. Virsmu apkaisa ar cukuru, izliek mīklu un izrullē taisnstūra formā. Izrullēto mīklu pārber ar cukuru un vienu no “Manas Garšas” pulveriem. Sarullē “desiņā” un pēc tam sagriež apmēram pus centimetru biezās šķēlītēs. Tā pat rīkojas ar otru mīklas daļu. Sagatavotos cepumus cep 200 grādus sakarsētā cepeškrāsnī ~20-25 minūtes.

foto: Publicitātes foto

Izcili gardi, kad padzisuši, pie tējas vai līdzi ņemšanai dodoties dabā, bet arī siltiem nav ne vainas, jo kurš gan var sagaidīt, kamēr tie padziest.

Par “Manas Garšas”:

“Manas Garšas” piedāvā tikai svaigi maltas un maisītas garšvielas!

foto: Publicitātes foto

Izvēlies pats savas garšas!

Augstas kvalitātes un lielākoties bioloģiski sertificēti produkti – neparasti pipari, dažādi sals maisījumi, absolūti nerafinēti cukuri, dabīgas pārtikas krāsas, tējas un daudzveidīgi garšu maisījumi.

Ieskaties mājaslapā/interneta veikalā un izvēlies savu garšvielu groziņu: www.manasgarsas.lv .

Garšu darbnīca atrodas tepat, Ogrē, Akmeņu ielā 45! Ceram uz drīzu tikšanos!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Manas Garšas"

Tēmas