foto: Shutterstock
Kuras garšvielas lietot vēdera labsajūtai?
Garšīgi
2020. gada 5. janvāris, 16:19

Kuras garšvielas lietot vēdera labsajūtai?

100 Labi padomi

"100 Labi Padomi"

Četras garšvielas, ko vērts turēt pa rokai, lai bagātinātu savu veselību.

  • Mājās ikdienas lietošanai pa rokai vajadzētu turēt nemaltus melnos piparus – tie stimulē gremošanu, veicina siekalu un kuņģa sulas izteikti antibakteriālu vielu sekrēciju. Ieteicams izmēģināt Teličeri un Kampotas piparus. Ievēro! Jebkuri pipari jāsasmalcina tieši pirms pievienošanas ēdienam, jo, iepriekš samalti, tie nedos ne tuvu tādu efektu.
     
  • Kardamons lieliski novērš vēdera uzpūšanos – tajā esošās eļļas organismā cīnās pret spazmām, jo atslābina gremošanas orgānu muskulatūru. 
     
  • Koriandra sēklas satur eļļu, bagātīgu ar polifenoliem – aktīvām vielām, kas aizsargā šūnas. Koriandru kopā ar citām garšvielām vajadzētu lietot kā piedevu pikantākiem ēdieniem, piemēram, ceptai un grilētai gaļai.
     
  • Romiešu ķimenes ir labas pret vēdera uzpūšanos. Vienkārši pēc maltītes jāpakošļā sēklas vai arī jāpagatavo tēja un jāizdzer.
     
  • Kurkumai piemīt pretiekaisuma un antibakteriālas spējas. Svaiga kurkumas saknes sula novērš pārmērīgu kuņģa skābes sekrēciju un gremošanas traucējumus, taču arī malta kurkuma lieliski veicina gremošanas procesus.