foto: Shutterstock
4 idejas, kā radoši izmantot koka knaģus
Noderīgi ikdienā
2019. gada 21. oktobris, 07:02

4 idejas, kā radoši izmantot koka knaģus

"100 Labi Padomi"

Visparastākos knaģus saimniecībā var izmantot dažādos veidos.

1. Dažādu turzu un maisiņu aizspraušanai. Koka knaģi ir veselīga alternatīva speciālajiem, šim nolūkam paredzētajiem knaģiem, kas bieži vien ražoti no nekvalitatīvas un veselībai kaitīgas plastmasas.

2. Pavārnīcas noturēšanai uz katla malas. Pie pavārnīcas kāta vēlamajā vietā piesprauž knaģi, un tas darbojas kā tureklis neļaujot pavārnīcai ieslīdēt lielā katlā. Koka knaģi var piespraust arī pie tāda katla vāka turekļa, kas mēdz sakarst; vāku varēs pacelt un noņemt, neapdedzinot pirkstus un neķerot pēc lupatiņas.

3. Zīmīšu, kartīšu un citu sīku papīru saspraušanai. Noder arī mājās glabājamu vizītkaršu saspraušanai – ja nav speciāla vizītkaršu turētāja. Knaģi labāk par papīra saspraudēm satur kopā arī kvītis un čekus.

4. Gaisa aromatizēšanai un kožu atbaidīšanai. Uz koka knaģa uzpilina dažus pilienus ēteriskās eļļas un knaģi piesprauž vai iesprauž vietā, kur gribas baudīt šo smaržu (piemēram, pie aizkariem, radiatoriem, pie gultas pārklāja). Aromāts izplatās lēnām un vienmērīgi. Ar piemērotu eļļu viegli piesūcinātu koka knaģi piesprauž pie kāda apģērba gabala vai palaga, vai kā cita drēbju skapī, tas atbaidīs kodes.